Wednesday , June 7 2023

Șeful Gărzii Forestiere Suceava, poză cu el dezbrăcat la plajă trimisă unui activist de mediu: „Te iubesc”

 Mihai Gășpărel, șeful Gărzii Forestiere Suceava, i-a trimis o poză la bustul gol activistului de mediu Tiberiu Boșutar, poză însoțită de mesajul: „Unii își țin rotunjimile la soare. Te iubesc”.  Activistul a făcut publică poza după ce a aflat că Mihai Gășpărel ar urma să fie numit la șefia Gărzii Forestiere Naționale . Garda Forestieră Suceava a transmis marți dimineață un comunicat de presă prin care susține că de fapt afirmațiile lui Bosutar sunt scoase din context si ca mesajul respectiv Gasparel ar fi vrut sa-l transmita sotiei sale si, din greseala, l-ar fi trimis catre activistul de mediu.

Ultima găselniță a actualului premier a fost înființarea Gărzii Forestiere Naționale, o instituție publică care ar urma să centralizeze Gărzile Forestiere descentralizate la nivelul fiecărei regiuni.

Numirea politică a viitorului șef al Gărzii Forestiere Naționale aparține organizației PNL Suceava, condusă de Gheorghe Flutur. Aceasta ar urma să îl numească în funcție pe Mihai Gășpărel, șeful Gărzii Forestiere Suceava. În urma acestui troc politic, organizația PNL Suceava urmează să îl susțină pe Florin Cîțu la conducerea PNL, scrie Newsweek Romania.

La aflarea veștii că Mihai Gășpărel urmează să fie numit la conducerea Gărzii Forestiere Naționale, activistul de mediu Tiberiu Boșutar a prezentat mai multe discuții pe care le-a avut cu acesta.

Într-una din conversații, Mihai Gășpărel i-a trimis activistului o poză cu el însuși la bustul cu gol cu mesajul: „Unii își țin rotunjimile la soare. Te iubesc”. La care activistul i-a răspuns: „Pe asta cu Te iubesc o păstrez”. Gășpărel a replicat: „Asta este. Am scris-o… De acum trebuie să o și dovedesc”.

Garda Forestieră Națioanală a fost înființată printr-o Ordonanță de Urgență asumată de premierul Florin Cîțu, instituție pe care urmează să o facă cadou organizației PNL Suceava, condusă de Gheorghe Flutur. În urma acestui troc politic, organizația PNL Suceava urmează să îl susțină pe Florin Cîțu la șefia Partidului Național Liberal.

În anul 2015, la nivelul fiecărei regiuni din România au fost înființate Gărzile Forestiere: București, Suceava, Oradea, Brașov, Râmnicu Vâlcea, Ploiești, Cluj, Focșani și Timișoara. Fiecare din cele nouă structuri ale Gărzilor Forestiere erau subordonate direct unui secretat de stat din Ministerul Mediului care avea în atribuții gestionarea pădurilor. Acum, printr-o Ordonanță de Urgență asumată de premierul Florin Cîțu, s-a înființat Garda Forestieră Națională, o suprastructură care va coordona cele nouă Gărzi Forestiere regionale.

Conducerea Gărzii Forestiere Naționale va fi asigurată de un inspector general cu rang de secretar de stat, care are calitatea de ordonator secundar de credite, ajutat de un inspector general adjunct, cu rang de subsecretar de stat.

Surse din cadrul Ministerului Mediului au declarat că la șefia Gărzii Forestiere Naționale urmează să fie numit Mihai Gășpărel, controversatul șef al Gărzii Forestiere Suceava. Pentru ocuparea acestei funcții, Gășpărel ar avea susținerea directă a lui Gheorghe Flutur, liderul liberalilor din Suceava.

Contactat de Newsweek România, Gheorghe Flutur a refuzat să admită orice implicare în acest subiect: “Nu susțin pe nimeni! E o nebunie, pentru că nu susțin pe nimeni. E un zvon și eu trebuie să vă dau o replică? Sunt și eu vechi în politică, nu vă dau nicio replică pentru că este o minciună. E o prostie! Domnul Gășpărel nu este finul meu, asta e o altă prostie (care se spune – n.r.).”

În schimb, Mihai Gășpărel, care se află în concediu, a evitat un răspuns: „Nu comentez pentru că nu dețin nicio informație în acest sens. Nu fac niciun comentariu. În momentul în care o să știu ceva oficial, o să comentez.

Întrebat dacă a vorbit cu Gheorghe Flutur despre numirea sa la șefia Gărzii Forestiere Naționale, Mihai Gășpărel a spus sec: „Nu comentez! Nu am discutat, e prima dată când aud o astfel de informație. Nu pot să răspund dacă îmi doresc această funcție pentru că e o decizie asupra căreia trebuie să reflectez. Dacă primesc o propunere în acest sens, o să o analizez. Nu am primit nimic oficial.”

Mihai Gășpărel, actualul șef al Gărzii Forestiere Suceava, a mai fost în cărți pentru numirea în funcția de secretar de stat la Mediu.  De-a lungul timpului a beneficiat de susținerea atât a PSD, cât și a PNL.

Newsweek România a mai relatat că Mihai Gășpărel a fost numit de premierul Dacian Cioloș la șefia Gărzii Forestiere Suceava în martie 2016, în urma lobby-ului făcut de social democrați.

Soția lui Mihai Gășpărel, Diana Mihaela Gășpărel, a deținut mai multe funcții politice la nivelul județului Suceava. A fost șefă la Comisariatul de Mediu, apoi a ajuns șefa Sucursalei Nord – Vatra Dornei a Societății Naționale a Apelor Minerale. Ulterior a ajuns șefa de cabinet a prefectului liberal de Suceava Alexandru Moldovan, care i-a încredințat și rolul de purtător de cuvânt al instituției.

Alexandru Moldovan a fost revocat din funcția de prefect în martie 2021, dar Gheorghe Flutur l-a numit la șefia Direcției Juridice a Consiliului Județean Suceava.

Reactia Gărzii Forestiere Suceava

Marți, 6 iunie, Garda Forestieră Suceava a transmis un comunicat de presă prin care susține că de fapt afirmațiile lui Bosutar sunt scoase din context si ca mesajul respectiv Gasparel ar fi vrut sa-l transmita sotiei sale si din greseala l-ar fi trimis catre activistul de mediu:

“Având în vedere articolele apăruteîn presăprin care se încearcă denigrarea inspectorului șef al Gărzii Forestiere Suceava, cu folosirea unui fragment, scos din context, dintr-o conversație privată purtată de către acesta cu activistul de mediu T. Bosutar în luna august 2017, dorim să facem următoarele clarificări|:

  • Domnul T. Bosutar, a dat publicității un fragment din conversația purtată în luna august 2017 prin intermediul unei rețele de socializare, având cunoștință de faptul că mesajele transmise de inspectorul șef al Gărzii Forestiere Suceava, ce fac obiectul articolului de presă, erau eronat postate în conversația dintre cei doi, acestea fiind de fapt adresate soției inspectorului șef. Deschiderea și modul prietenesc prin care inspectorul șef a încercat să-și scuze greșeala de a posta aspecte ce privesc spațiul personal al acestuia fac obiectul unei campanii purtate în spațiul public menite să discrediteze persoana acestuia. Acestea sunt scoase din context și interpretate tendențios cu scopul de a compromite prin orice mijloace persoana domnului Mihai Gășpărel”, se arata in respectivul comunicat de presa.

Vezi si

Ambulanța Suceava nu are furnizori de piese pentru Mercedesurile din dotare. 35 din 59 de utilitare au peste 10 ani de funcționare

Parcul auto al Serviciului de Ambulanță Județean Suceava este cât se poate de divers, cu …