Monday , July 22 2024

Șefii promoției 2024 ai USV, alături de sutele de absolvenți de studii de licență și masterat au defilat joi pe străzile Sucevei

Rectorul USV, Mihai Dimian, după ce a a făcut prezența tuturor celor 11 facultăți, le-a transmis un mesaj pătrunzător și sincer absolvenților acestei promoții: ”Aș dori să aveți încredere în educația pe care ați obținut-o aici. Personal, vă spun că indiferent de locul în care am fost în această lume, n-am avut cu mine decât educația. Educația primită în România, fie că a fost Paris sau Washington, a demonstrat că a fost competitivă și mi-a  oferit oportunități deosebite. Aveți acum competențe de a construi, de a crea lucruri noi, dacă nu vă plac cele vechi. Fiți pregătiți pentru schimbare, fiți pregătiți să-i schimbați pe cei din jurul vostru și, totodată, să ajungeți la final în locul în care doriți”.

 

Un final pe măsura eforturilor din ultimii ani de studenție și o încheiere a unui capitol important din viața a sute de tineri s-a derulat în văzul sucevenilor, joi seara, când a avut loc Marșul absolvenților USV, promoția 2024. Defilarea a debutat din campusul universitar, la ora 18.00, avându-i ca protagoniști pe studenții programelor de licență și masterat din cadrul celor 11 facultăți ale Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava care au finalizat studiile în această perioadă. Străzile Sucevei au fost colorate în albastru și alb, culorile USV, și au fost animate de bucuria tinerilor, pe tot parcursul traseului spre centrul orașului, unde a avut loc festivitatea de premiere.

Pe scena amplasată pe esplanadă au urcat, pe rând, oficialități, profesori, dar mai ales cei 11 șefi de promoție, studenții care au excelat în anii de studenție și ocupă prima poziție în clasamentele facultăților. Șefii promoției 2024 ai USV sunt:

Georgiana Ramona Lupăștean-Barfă – Facultatea de Științe ale Educației; Cezar Covașă – Facultatea de Inginerie Mecanică, Autovehicule și Robotică; Delia Gabriela Hreniuc – Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării; Traian Pădureț – Facultatea de Inginerie Electrică și Ştiinţa Calculatoarelor; Adrian Iulian Stînca – Facultatea de Educație Fizică și Sport; Ecaterina Rusu – Facultatea de Economie, Administrație și Afaceri; Maria Magdalena Gontariu – Facultatea de Inginerie Alimentară; Alexandra Sabina Olariu – Facultatea de Drept și Științe Administrative; Adelina Andreea Rotariu – Facultatea de Istorie și Geografie; Maria Jacota – Facultatea de Medicină și Științe Biologice; Adina Mihaela Dorneanu – Facultatea de Silvicultură.

Rectorul USV, Mihai Dimian, după ce a a făcut prezența tuturor celor 11 facultăți, le-a transmis un mesaj pătrunzător și sincer absolvenților acestei promoții: ”Vă felicit că ați ajuns în pragul absolvirii pentru că, dacă vă veți uita în urmă cu câțiva ani, veți constata că doar 1 din 5 colegi cu care ați început clasa I se află astăzi aici. Vă felicit, dar nu este doar meritul vostru și al profesorilor, ci este în primul rând meritul părinților voștri, care v-au susținut, care s-au sacrificat în toată această perioadă și aș dori să îi aplaudăm împreună. Îi felicit pe cei care au terminat cu note mari, care s-au implicat în proiecte și le-au finalizat cu succes, care au fost voluntari în ultimele activități pe care le-am făcut, dar îi felicit și pe cei care au avut o cale mai anevoioasă către această absolvire, cu mai multe restanțe. Aș dori să aveți încredere în educația pe care ați obținut-o aici. Personal, vă spun că indiferent de locul în care am fost în această lume, n-am avut cu mine decât educația. Educația primită în România, fie că a fost Paris sau Washington, a demonstrat că a fost competitivă și mi-a  oferit oportunități deosebite. Ceea nu vă poate lua nimeni și ceea ce puteți folosi întotdeauna este educația. În viață veți întâlni obstacole și trebuie să aveți curajul să treceți peste ele, să găsiți soluții pentru aceasta. Aveți acum competențe de a construi, de a crea lucruri noi, dacă nu vă plac cele vechi. Fiți pregătiți pentru schimbare, fiți pregătiți să-i schimbați pe cei din jurul vostru și, totodată, să ajungeți la final în locul în care doriți”.

Așa cum cere tradiția, frumosul eveniment s-a încheiat cu un concert dedicat absolvenților USV, susținut de artista MIRA, de care s-au bucurat alte câteva sute de suceveni. (O. NUȚU)

Vezi si

Trei zile pline de dansuri și cântece bucovinene la Câmpulung Moldovenesc. Show total susținut de Lupii lui Calancea și Surorile Osoianu, urmat de un fabulos foc de artificii

În weekendul acesta, principalul eveniment din zona de munte a județului Suceava a fost Festivalul …