Sunday , January 29 2023

Sediul Serviciului de Pașapoarte Suceava va fi reparat pe bani europeni

Demersul Instituției Prefectului – Județul Suceava de a obține fonduri europene nerambursabile pentru reabilitarea clădirii de pe strada Petru Rareș nr. 70 care a găzduit sediul Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte are succes. După cum rezultă dintr-un înscris oficial al Primăriei Suceava, deja un certificat de urbanism a fost emis, zilele trecute, în scopul obținerii autorizației de construire pentru „renovare integrată, consolidare seismică și renovare integrată energetică a clădirilor în care funcționează Serviciul Public Comunitar de Pasapoarte”.

Reamintim că miercuri, 23 noiembrie, Prefectura Suceava a anunțat că proiectul Renovare integrată – consolidare seismică și renovare energetică moderată a clădirii în care își desfășoară activitatea Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Suceava, promovat de Instituția Prefectului – Județul Suceava în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta C5 – VALUL RENOVĂRII, AXA 2  – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.1- RENOVAREA INTEGRATĂ (CONSOLIDARE SEISMICĂ ȘI RENOVARE ENERGETICĂ MODERATĂ) A CLĂDIRILOR PUBLICE, a fost aprobat spre finanțare.

Valoarea proiectului de investiții este de aproximativ 1 milion de euro, iar durata de implementare a acestuia va fi de 24 de luni de la semnarea contractului de finanțare.

Proiectul presupune consolidarea seismică și renovare energetică moderată a clădirii în care își desfășoară activitatea Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Suceava, situată în strada Petru Rareș nr.70 din municipiul Suceava iar suprafața construită propusă spre reabilitare este de 874 mp. Clădirea este în proprietatea Statului Român și în administrarea Ministerului Afacerilor Interne prin Instituția Prefectului – Județul Suceava.

 

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …