Wednesday , June 7 2023

Sediul secundar de la Rădăuți al Serviciului Pașapoarte ar putea fi redeschis

În conferința de presă de joi, 2 martie – prima, de altfel, organizată la Prefectură în acest an – prefectul Alexandru Moldovan a anunțat intenția de a redeschide sediul secundar al Serviciului de Pașapoarte care funcționa la Rădăuți.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu nu a avansat o dată concretă în acest sens. Mai mult, pentru că Serviciul Pașapoarte Suceava funcționează cu un deficit de personal de peste 30%, este posibil ca redeschiderea sediului de la Rădăuți al serviciului de Pașapoarte să nu se poată realiza prea devreme.

„Redeschiderea acestui sediu se va putea realiza abia după ocuparea integrală a schemei de personal de la Serviciul Pașapoarte. Și anul trecut a existat o suplimentare de personal, dar încă este nevoie de oameni”, a precizat prefectul Alexandru Moldovan. În opinia sa, redeschiderea sediului de la Rădăuți se justifică datorită populației numeroase din zonă – circa 150 de mii de oameni. Sediul din Rădăuți al Serviciului Pașapoarte Suceava a fost închis în 2020, imediat după izbucnirea pandemiei de Covid-19.

De la începutul acestui an, Serviciul Pașapoarte Suceava a eliberat 13.413 documente, cu circa 3.000 mai multe față de primele două luni ale anului trecut. (D.P.)

 

Vezi si

Ambulanța Suceava nu are furnizori de piese pentru Mercedesurile din dotare. 35 din 59 de utilitare au peste 10 ani de funcționare

Parcul auto al Serviciului de Ambulanță Județean Suceava este cât se poate de divers, cu …