Saturday , June 15 2024

Sediul secundar de la Rădăuți al Serviciului Pașapoarte ar putea fi redeschis

În conferința de presă de joi, 2 martie – prima, de altfel, organizată la Prefectură în acest an – prefectul Alexandru Moldovan a anunțat intenția de a redeschide sediul secundar al Serviciului de Pașapoarte care funcționa la Rădăuți.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu nu a avansat o dată concretă în acest sens. Mai mult, pentru că Serviciul Pașapoarte Suceava funcționează cu un deficit de personal de peste 30%, este posibil ca redeschiderea sediului de la Rădăuți al serviciului de Pașapoarte să nu se poată realiza prea devreme.

„Redeschiderea acestui sediu se va putea realiza abia după ocuparea integrală a schemei de personal de la Serviciul Pașapoarte. Și anul trecut a existat o suplimentare de personal, dar încă este nevoie de oameni”, a precizat prefectul Alexandru Moldovan. În opinia sa, redeschiderea sediului de la Rădăuți se justifică datorită populației numeroase din zonă – circa 150 de mii de oameni. Sediul din Rădăuți al Serviciului Pașapoarte Suceava a fost închis în 2020, imediat după izbucnirea pandemiei de Covid-19.

De la începutul acestui an, Serviciul Pașapoarte Suceava a eliberat 13.413 documente, cu circa 3.000 mai multe față de primele două luni ale anului trecut. (D.P.)

 

Vezi si

Rezultate finale: Şoldan- 43,90%, Flutur- 40,99% din voturi, la alegerile pentru şefia CJ 

Candidatul Partidul Social Democrat (PSD) la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Suceava), Gheorghe …

error: