Monday , January 30 2023

Şedință de instruire cu directorii școlari despre importanța vaccinării pentru personalul angajat

La activitate a fost prezentă dr. Monica Terteliu Băițan, medic specialist boli infecțioase de la Spitalul Județean de Urgență Suceava, care a explicat participanților modul în care acționează vaccinurile împotriva COVID-19 în pregătirea sistemul imunitar al unei persoane pentru a recunoaște ulterior virusul și a apăra organismul de forme severe de boală. De asemenea, Caravana vaccinării, din cadrul inițiativei ”Vaccinare și responsabilitate”, a ajuns la Colegiul Silvic ”Bucovina” Câmpulung Moldovenesc, unde s-au vaccinat 28 de elevi cu prima doză, alături de 8 profesori.

Inspectoratul Şcolar Județean Suceava a organizat ieri ședința de instruire cu directorii, în sistem online, cu tema ”Cum ne protejează vaccinurile de boala COVID – 19: Importanța vaccinării pentru personalul angajat al unităților școlare și elevi în contextul pandemic actual”. Activitatea a avut ca scop transmiterea informației științifice referitoare la protecția oferită prin vaccinare și importanța imunizării indusă de vaccinare în declanșarea răspunsului imun al organismului atunci când vine în contact cu virusul  SARS-COV-2.

La activitate a fost prezentă dr. Monica Terteliu Băițan, medic specialist boli infecțioase de la Spitalul Județean de Urgență Suceava, care a explicat participanților modul în care acționează vaccinurile împotriva COVID-19 în pregătirea sistemul imunitar al unei persoane pentru a recunoaște ulterior virusul și a apăra organismul de forme severe de boală.

Inițiator al activității, inspectorul școlar general adjunct, prof. Ciprian Anton a menționat că în sprijinul campaniei de vaccinare este importantă organizarea unor activități de informare din partea specialiștilor, astfel încât să fie responsabilizat fiecare angajat al școlii sucevene în ceea ce privește decizia de vaccinare.

Caravana vaccinării, din cadrul inițiativei ”Vaccinare și responsabilitate”, a ajuns la Colegiul Silvic ”Bucovina” Câmpulung Moldovenesc, unde s-au vaccinat 28 de elevi cu prima doză, alături de 8 profesori. Cu această ocazie, inspectorul școlar general prof. Grigore Bocanci a precizat că este necesară continuarea campaniei de vaccinare în școli, mai ales în contextul aplicării Ordinului Ministerului Educației și Ministerului Sănătății nr. 5558 / 2389 din 5 noiembrie 2021, care prevede că trecerea de la scenariul online la scenariul cu prezență fizică se face în situația atingerii procentului de 60% personal vaccinat. ”Ne dorim ca la următoarea raportare săptămânală din ziua de vineri, cu situația personalului vaccinat din școli, să crească procentul unităților de învățământ care își reiau cursurile cu prezența fizică”, a transmis șeful IŞJ Suceava. (O. NUȚU)

Vezi si

Aeroportul Suceava, locul doi într-un top european, din punct de vedere al creșterii procentuale a numărului de pasageri

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat sâmbătă, 28 ianuarie 2023, că, într-un clasament …