Wednesday , October 4 2023

Şedință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență după ce au apărut întreruperi frecvente în furnizarea apei la Forăști

Joi, 8 iunie a.c., pe fondul sesizărilor venite din partea unor cetățeni ai comunei Forăști, cu privire la unele disfuncționalități ale rețelei de alimentare cu apă de la nivelul comunei, prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a dispus convocarea de îndată a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, la sediul ISU Suceava. Au fost prezenți prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, șeful ISU – colonel Costică Ghiață, vicepreședintele Consiliului Județean, Vasile Tofan (în calitate de președinte al Asociației Județene de Apă-Canal – AJAC), subprefecții Cristian Şologon și Florin Sinescu, reprezentanți ai Sistemului de Gospodărire a Apelor, ai Gărzii de Mediu, ai Agenției pentru Protecția Mediului, ai Direcției de Sănătate Publică, ai Inspectoratului de Stat în Construcții, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, ai Direcției Județene pentru Agricultură, ai Serviciului de Telecomunicații Speciale și ai structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne. De asemenea, la ședință a fost invitat, în calitate de consultant, și primarul comunei Forăști – Avrămia Brăduț.

În urma discuțiilor și a analizei efectuate, a rezultat faptul că o parte dintre consumatorii racordați la rețeaua în cauză, nu au asigurată administrarea în permanență a apei, existând și situații în care parametrii funcționali de debit și de presiune au valori foarte reduse. Aceste situații au apărut, cu precădere, după data de 30 mai a.c., având la bază și un consum foarte ridicat de apă în timpul zilei, generat de instalațiile de irigare existente în gospodăriile cetățenilor.

În cadrul ședinței, au fost analizate propunerile primarului comunei Forăști și ale instituțiilor participante, fiind stabiliți următorii pași procedurali:

– decolmatarea celor trei puțuri de captare a apei, existente la nivelul comunei Forăști, în vederea asigurării unor debite mărite;

– suplimentarea echipamentelor și dispozitivelor de pompare a apei către rezervoarele de stocare.

De asemenea, primarul comunei Forăști a precizat că intenționează realizarea unui nou puț de captare a apei de mare adâncime (70 de metri), care să suplimenteze debitele de apă existente. (O.S.)

Vezi si

Proiectele Sucevei, discutate de primarul Lungu la ministerele Dezvoltării, Finanțelor, Energiei și la CNI

Miercuri, 4 octombrie, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a avut la București mai multe întâlniri …