Tuesday , January 31 2023

SEDCOMLIBRIS, chemată din nou în insolvenţă

alexandria

Datoria pentru care SC PICOLINO JUC|RII SRL Bucureşti cere deschiderea procedurii de insolvenţă este de aproape 700 de milioane de lei vechi, contravaloarea unor jocuri şi jucării livrate dar neplătite din 2009, In 2010, firma care deţine lanţul de librării Alexandria a fost cerută în insolvenţă de AUDIO VISUAL ROMANIA pentru debite totale de peste 3,3 miliarde de lei vechi, proces care s-a stins

SEDCOMLIBRIS, societatea comercială suceveană care deţine lanţul de librării Alexandria, este din nou chemată în insolvenţă de către un partener de afaceri, de această dată pentru o sumă totală de aproape 700 de milioane de lei vechi. Tribunalul Suceava a înregistrat zilele trecute o cerere de deschidere a procedurii insolvenţei formulată de SC PICOLINO JUC|RII SRL Bucureşti împotriva SEDCOMLIBRIS în condiţiile în care firma suceveană are de plătit un debit de 57.553 lei, contravaloarea unor facturi fiscale neachitate, la care se adaugă o dobândă în cuantum de 11.730 lei, calculată de la scadenţa facturilor şi până la data introducerii acţiunii. Se cere de asemenea şi plata dobânzii legale de la această dată, până la deschiderea procedurii insolvenţei. Conform cererii de deschidere a procedurii, între cele două societăţi s-au desfăşurat relaţii comerciale constând în livrarea de mărfuri – jocuri şi jucării în principal, în condiţiile impuse de SEDCOMLIBRIS, dar contravaloarea acestora nu a fost achitată. Secţia Civilă a Tribunalului Suceava urmează să se pronunţe în zilele următoare asupra acestei solicitări.
SEDCOMLIBRIS SA Suceava nu este la prima trecere prin furcile caudine ale insolvenţei. Acum apropape trei ani, a fost chemată în insolvenţă de AUDIO VISUAL ROMANIA pentru debite totale de peste 3,3 miliarde de lei vechi – facturi neachitate şi penalităţi, pentru filme vândute prin reţeaua librăriilor Alexandria, dar neplătite furnizorului încă din anul 2007.
SC AUDIO VISUAL ROMANIA SRL Bucureşti – fosta PROOPTIKI SRL a depus atunci o cerere introductivă privind declanşarea procedurii insolvenţei împotriva SC SEDCOMLIBRIS SA Suceava, reprezentată de Dan Alexandrescu, care deţine 87,56% din acţiunile societăţii, pentru neplata unei creanţe certe, lichide şi exigibile în valoare de 1,81 miliarde de lei vechi, la care se adaugă suma de 1,50 miliarde de lei vechi reprezentând penalităţi contractuale.
Conform cererii de deschidere a procedurii insolvenţei, între cele două firme s-au derulat relaţii comerciale în baza unui contract datând din 2007, având ca obiect achiziţionarea de filme pe care agentul economic sucevean urma să le vândă prin lanţul său de librării. Filmele au fost livrate, operaţiunea a fost facturată, dar SEDCOMLIBRIS nu a plătit marfa către firma bucureşteană. “Sunt debite foarte vechi, ceea ce arată că în mod vădit societatea se află în incapacitate de plată. Deşi obligaţia plăţii facturilor era de 45 de zile de la livrare, pârâta a nesocotit în mod brutal aceste obligaţii, în acest moment toate facturile scadente depăşind 402 zile, iar majoritatea fiind cuprinse între 503 şi 685 de zile de la scandenţă, fapt ce ne prejudiciază în mod evident, debitoarea vânzând în propriile librării din cele 30 de puncte de lucru bunurile livrate de noi fără a le plăti” se arată în cererea de insolvenţă depusă de SC AUDIO VISUAL ROMANIA SRL Bucureşti la Tribunalul Suceava. Până la urmă AUDIO VISUAL ROMANIA SRL nu a mai continuat procesul dar acum, a fost iniţiat altul nou, cu o finalitate ce nu poate prefigurată. (Neculai ROSCA)

Vezi si

Februarie începe cu o oprire de apă la Rădăuți

În data de 1 februarie începând cu ora 08.00 în zona Şcolii gimnaziale „Ion Pintilie” …