Monday , January 30 2023

Secția de Pediatrie a Spitalului Județean e plină de copii cu infecții respiratorii

45 de copii primesc tratament pentru viroze și pneumonii la spitalul sucevean

Medicii pediatri suceveni se confruntă cu un număr mare de copii care au nevoie de spitalizare din cauza formelor grave de viroze și pneumonii, cazurile grave din județ fiind direcționate tot câtre Spitalul Judean din cauza numărului mic de medici pediatri din județ.

În secția de pediatrie a spitalului sucevean sunt internați 35 de copii cu viroze respiratorii iar alți zece copii sunt internați în secția de Boli Infecțioase.

Cadrele medicale avertizează părinții că rebuie să se prezinte cu copilul la medic când are febră peste 38º C, în cazul copilului mai mic de trei luni, și peste 39º C în cazul copilului cu vârsta peste trei luni și febra nu scade, deși se administrează medicamente, copilul respiră cu dificultate, devine palid, astenic, starea generală se alterează, nu reușește să înghită saliva și nu poate să bea lichide din cauza respirației dificile. (C.R.)

Vezi si

Aeroportul Suceava, locul doi într-un top european, din punct de vedere al creșterii procentuale a numărului de pasageri

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat sâmbătă, 28 ianuarie 2023, că, într-un clasament …