Sunday , September 24 2023

Secția de Pediatrie a Spitalului Câmpulung Moldovenesc este închisă în minivacanța din aceste zile

Cazurile grave vor fi direcționate către spitalul sucevean

Conducerea Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc a anunțat că secția de Pediatrie a aunității spitalicești va fi închisă în perioada 1-5 iunie iar cazurile pediatrice grave vor fi direcționate către spitalul sucevean. S-a luat această decizie deoarece singurul medic pediatru și-a luat câteva zile libere.

„Vă aducem la cunoștință că pe perioada minivacanței 1 – 5 iunie, prin lipsa din localitate a doctorului Nassar, deocamdată singurul medic pediatru funcțional la spitalul nostru, Secția Pediatrie va fi închisă. Cazurile de urgență medicală pediatrică vor fi redirecționate către Spitalul Județean.

Desigur, de fiecare dată când trebuie să închidem temporar câte o secție care funcționează încă cu câte un singur medic și când trebuie să facem asemenea anunțuri, resimțim acut discomfortul de a nu putea oferi serviciile pe care ni le dorim și pe care le-am putea efectua în condiții normale”, a declarat medicul Adrian Cosinschi, managerul Spitalului Câmpulung Moldovenesc.

Deși se fac eforturi mari pentru a se aduce medici, lipsa personalului medical încă se simte iar efectele asupra pacienților nu sunt deloc îmbucurătoare. „Și la spitalul nostru încă mai „suferim” în unele domenii, dar există preocupare permanentă de a căuta și atrage specialiștii de care este mare nevoie și avem și reușite. Astfel, după Sărbătoarea Paștilor, ne-am mărit colectivul cu încă doi medici specialiști – două tinere doctorițe în specialitățile anestezie-terapie intensivă și gastroenterologie, deja apreciate de colegi și pacienți. Am fi avut de curând și un medic ginecolog dacă nu ar fi fost blocate concursurile de angajări în sectorul bugetar, chiar în ajunul desfășurării concursului”, a mai completat managerul Adrian Cosinschi. (C.R.)

Vezi si

Biroul Electoral Permanent va funcționa în afara municipiului Suceava

Prefectura a reluat „în regim de urgență” procedura de identificare a unor spații, inclusiv aparținând domeniului …