Sunday , November 27 2022

Secretarul de stat Nelu Tătaru il anunta pe dr. Florin Filip noul manager interimar al Spitalului Judetean

UPDATE: Dr. Florin Filip va conduce in urmatoarea perioada, interimar, Spitalul Judetean, a confirmat, intr-o interventie telefonica la Antena 3, miercuri seara, secretarul de stat Nelu Tataru, aflat la Suceava.

La propunerea sa, presedintele CJ, Gheorghe Flutur, a fost de acord cu inlocuirea managerului Vasile Rimbu, insa contractul sau trebuie suspendat prin votul Consiliului Judetean.

Dr. Florin Filip este medic chirurg, seful Sectiei de Chirurgie Infantila din SJU.

Stire initiala: Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat miercuri la Antena 3 că a cerut suspendarea managerului de la Spitalul de Urgențe din Suceava. Unul dintre numele luate in calcul pentru conducerea Spitalului sucevean este cel al medicului Florin Filip,  seful sectiei de chirugie infantila de la SJU

”Am fost acolo. Am avut niște explicații pentru toată lumea de acolo. Le-am explicat că oricum nu pot ieși. Situația de la Suceava nu e așa de bună. S-au reluat toate anchetele epidemiologice, un șir de nereguli. Suntem în plin proces de reevaluare și la micșorarea acestui focar de la Suceava. Am văzut înregistrarea, înțelegem pierderea omului, ne vom ocupa de tot, însă nu putem permite unui om pozitiv să iasă, mai ales că Suceava cred că e cel mai mare focar din România.

În acest moment am închis total spitalul, am izolat tot ce însemna personal medical, am izolat tot ce însemană contacți, vom redeschide doar unitatea de primiri-urgență în care se poate prelua și diagnostica toate cazurile non-covid. Azi am fost și la Botoșani, e situația stabilă, doar două cazuri de covid mai vechi. Cel mai recent, e cel de ieri, dirijat spre Iași. Personalul e pregătit.

Am început să detașăm personal de la Iași pentru Suceava. Gheorghe Flutur a fost testat acum două-trei zile și testul lui a ieșit pozitiv aseară târziu. Nu știu dacă testarea a fost făcută la Suceava. A fost luat cu izoleta aseară.

Am decis suspendarea contractului domnului manager al Spitalului și înlocuirea lui cu cineva care va putea să gestioneze situația, așa cum analizăm posibilitatea acestui lucru si la DSP”, a precizat Nelu Tătaru.

Unul dintre numele luate in calcul pentru conducerea Spitalului sucevean este Florin Filip, medic chirurg, seful sectiei de chirugie infantila de la SJU. Recunoscut ca un foarte bun specialist, acesta a practicat vreme de sapte chirurgia intr-un departament de traumatologie a unui important spital din Washington, SUA.

Vezi si

Se redeschide Patinoarul Areni. Luni, de Ziua Bucovinei, intrarea va fi liberă

Patinoarul Areni din municipiul Suceava se redeschide începând de luni, 28 noiembrie 2022. Conform viceprimarului …

No comments

 1. Vasile Rimbu poate sa candideze ca PRIMAR in mun. Suceava cu mari sanse.Situatia existenta la Spitalul din Suceava nu-i poate fi imputata integral in pandemia actuala.Vinovatii principali trebuie cautati ”mai sus”.

 2. Acest domn pe care îl reclamati a renovat spitalul,acest domn a eliminat șpaga din spital,acest om a fost primul care a sancționat un cadru medical care obișnuia sa vina când vroia si sa tina pacienții la ușa după bunul plac.
  Care judet mai are acest nr de cetățeni plecati în UE la munca și care au venit speriati acasă unii pozitivi cu coronavirus?
  Trebuie sa fim realiști,majoritatea lor,a celor care sau întors au ascuns voit locațiile de unde au venit.
  Un singur om nu poate tine tot sub control.
  Felicitări domnule Rimbu pt ce ati făcut pt Spital.

 3. Are grijă Flutura de el. Maine il vedem pe un post bun și cald. Corb la corb….
  Mai vedem

 4. demisia rambu !

  pleaca mafiotule !

 5. Domnul manager al Spitalului Suceava este complet incompetent si iresponsabil! Este ingrozitor ce se intampla! Eroii nostri #stau acasa!!!