Wednesday , November 30 2022

Secman, unul dintre locotenenţii lui Vîju, scapă deocamdată de extrădarea în Belgia

Ionel Remus Secman, din Stulpicani, a fost arestat la începutul acestei luni după ce pe numele său a fost emis un mandat european pentru viol şi loviri sau alte violenţe. Secman este acuzat că pe 9 aprilie 2013, a violat o femeie, iar pe alta a bătut-o. Individul a fost condamnat, la sfârşitul anului 2013, la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru că a făcut parte din gruparea condusă de Vîju din Frasin palatul de justitie Suceava [800x600]


Curtea de Apel Suceava a admis punerea în aplicare a mandatului european de arestare emis de către judecătorul de instrucţie de pe lângă Tribunalul de primă instanţă din Hainaut, divizia Charleroi – Belgia pe numele lui Ionel – Remus Secman, de 25 de ani, din comuna Stulpicani. Totuşi, magistraţii suceveni au dispus amânarea predării acestuia către autorităţile belgiene până la soluţionarea definitivă a cauzei penale ce face obiectul dosarului nr. 3272/86/2012 al Curţii de Apel Suceava, cu stadiul procesual apel şi obiect iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinire a unui asemenea grup în care Secman are calitatea de apelant inculpat.
Amintim că în data de 7 noiembrie a.c., Curtea de Apel Suceava a dispus arestarea, pe o perioadă de 15 zile, a lui Ionel Remus Secman, împotriva căruia Tribunalul de primă instanţă din Hainaut, divizia Charleroi – Belgia, a emis un mandat european de arestare pentru comiterea infracţiunilor de viol şi loviri. Secman a fost prins de Poliţia oraşului Frasin în data de 7 noiembrie 2014, preluat de o escortă din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, după care a fost prezentat Parchetului şi ulterior Curţii de Apel Suceava, care a dispus arestarea pe o perioadă de 15 zile. Ionel Remus Secman este acuzat de autorităţile belgiene că în data de 9 aprilie 2013, a violat-o pe Lolita Migoete şi a bătut-o pe Antonia Morgane, infracţiuni comise în oraşul Charleroi din Belgia.
Secman este unul dintre locotenenţii lui Alexie Pitişciuc, zis Vîju din Frasin, capul unei grupări a cărei membri îşi exercitau controlul asupra zonei Gura Humorului – Stulpicani – Frasin, unde, prin folosirea forţei şi a ameninţărilor percepeau „taxe de protecţie” şi „taxe de şmecher” mai multor categorii de persoane – administratori de societăţi comerciale, transportatori de persoane, mici întreprinzători, etc.. Aceştia au “beneficiat” şi de faptul că multe dintre victimele lor nu i-au reclamat la poliţie de frica răzbunării, astfel că indivizii au continuat să comită infracţiuni având impresia că nu vor fi pedepsiţi în vreun fel.
Una din cele mai grave fapte ale grupării a avut loc în seara zilei de 20 septembrie 2011 când Gavril Dumbravă, de 22 ani, din Stulpicani, a fost atacat pe o stradă din localitate. Acesta a fost lovit în cap cu parii şi cu o sabie, ajungând în stare foarte gravă la spital. Gavril Dumbravă era dintr-un grup care s-a împotrivit grupării conduse de Vîju, fraţii Flocea fiind bătuţi de Dumbravă şi amicii săi la Tărnicoara – Ostra. Aceştia s-au răzbunat însă în scurt timp, atacându-l fără milă pe Gavril Dumbravă în data de 20 septembrie 2011. Victima a stat mai mult timp în spital, slăbind zeci de kilograme şi având creierul puternic afectat de lovituri. Agresorii au fost găsiţi în scurt timp, respectiv George Stefan Flocea, Alexandru Constantin Flocea, Marian Catrinar şi Ionel Remus Secman, fiind băgaţi după gratii. La început şi Vîju a fost suspectat că a luat parte la această răzbunare criminală însă nu a putut fi demonstrat acest lucru. Aceasta este doar una din multe fapte prin care membrii clanului “Vîju” au reuşit să instaleze teroarea în locuitorii din zona Gura Humorului – Stulpicani – Frasin. Pentru această faptă, precum şi pentru alte infracţiuni comise pentru gruparea coordonată de Vîju, la sfârşitul anului trecut, Secman a fost condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare cu executare. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Mănăstirea Teodoreni se va extinde începând cu anul viitor

Un nou corp de chilii va fi construit, cel mai probabil de anul viitor sau …