Sucevenii își pot face programări pentru consultații în Ambulatoriu, începând cu 1 iulie. Masuri stricte de triaj si distantare fizica

30 iunie 2020, 8:00

Conducerea Spitalului Judetean vrea să redeschidă Ambulatoriul de miercuri, 1 iulie. Va fi dificil să se acopere toate specialităţile pentru că mulți medici sunt în concedii medicale.

 Conducerea Spitalului Județean Suceava a anunțat că sucevenii își pot face programări în Ambulatoriul de specialitate, sperând că unitatea se va redeschide de miercuri, 1 iulie. ”Redeschiderea Ambulatoriului de Specialitate în condiţiile pandemiei cu SARS-CoV – 2 impune luarea unor măsuri excepţionale pentru asigurarea triajului epidemiologic, respectarea măsurilor de igienă şi distanţare fizică, precum şi limitarea numărului de pacienţi care pot fi admişi în incinta clădirii. Astfel, se evită la maximum posibil contaminarea şi se poate face dezinfecţia în mod corespunzător.

Programările se vor face la numerele de telefon ale ambulatoriilor de specialitate care vor fi actualizate pe site-ul spitalului, spitaluljudeteansuceava.ro secţiunea contact în cursul zilei de 30 iunie 2020. Pacientul programat se va prezenta în ambulatoriu la ora prevăzută, având asupra sa trimiterea şi toate documentele medicale care pot fi relevante pentru consultaţia respectivă. Se va evita staţionarea în grup, iar accesul în clădire se va face după completarea unui chestionar epidemiologic şi măsurarea temperaturii. În cazul în care un pacient nu este singur, însoţitorul/însoţitorii vor completa la rândul lor chestionarul sus-amintit”, a explicat medicul Valeriu Gavrilovici, director medical în cadrul Spitalului Județean.

Pacienţii şi aparţinătorii care prezintă simptome de infecţie cu coronavirus (febră, dificultate de a înghiţi sau de a respira, tuse persistentă, tulburări digestive, dispariţia mirosului şi/sau a gustului) apărute între momentul programării şi data prezentării în Ambulatoriu sunt rugați să anunţe despre acest lucru atât medicul de familie, cât şi medicul la care sunt programaţi şi să se reprogrameze.

”Suntem conştienţi de dificultatea demersurilor prezentate, dar de respectarea lor depinde sănătatea tuturor, şi a medicilor şi a pacienţilor. Ne exprimăm speranţa că împreună vom găsi resursele de asigurare a fluxului optim între cabinetele de medicină generală şl ambulatoriu, vom scurta timpii de aşteptare şi vom putea onora cât mai multe cereri de consultaţie, în beneficiul fiecărui pacient şi al comunităţii”, a precizat directorul medical Valeriu Gavrilovici.

Totodată, acesta a completat că mai mulți medici de la secțiile de  Chirurgie Pediatrică, Urologie și Medicină Internă sunt în concedii medicale sau de maternitate, ceea ce face imposibilă acoperirea gărzilor și implicit a consultațiilor în Ambulatoriu.

Conducerea Direcției de Sănătate Publică încă nu a primitpentru validare noile circuite din Ambulatoriul integrat al Spitalului Județean, fără aceste validări fiind pratic imposibil să se reia consultațiile. (Cristina RUȘTI)


reportersite