Se cer aprobări pentru două noi blocuri cu câte cinci etaje și spații verzi pe terase în Burdujeni

reportersite
27 ianuarie 2021, 7:55

Primul bloc, preconizat a fi amenajat la intersecția străzilor Gheor­ghe Doja cu Calistrat Hogaș, va avea 41 de apartamente, iar cel de-al doilea bloc, situat mai sus de primul, de-a lungul străzii Calistrat Hogaș și cu acces doar din aceasta, are 72 de apartamente. Dezvoltatorul imobiliar are în vedere și lărgirea străzii Calistrat Hogaș la 8 metri, cu două benzi și trotuare, zona afectată de lucrările de modernizare a străzii Calistrat Hogaș fiind în suprafață de 388 mp, urmând a fi amenajate 130 de locuri de parcare 

 

Primăria Municipiului Suceava anunță publicul interesat despre intenția de elaborare a Planului Urbanistic Zonal cu Re­­-gulament de urbanism aferent, inițiat de GROUP RBN SRL pentru construire ansamblu rezidential de locuințe colective, spații comerciale și de prestări servicii, locuri de parcare, sistematizare verticală, racorduri/branșamente, pe teren proprietate privată în suprafață totală de 4063 mp, situat în intravilanul municipiului Su­cea­va pe strada Gheorghe Doja nr. 165 A. Mai exact, se dorește a edificarea unui număr de două blocuri de locuințe cu regim de înălțime D+P+5E+Eth. Asta înseamnă o înălțime de 25 de metri, calculată de la cota terenului sistematizat cu tot cu etajul tehnic, fără acesta înălțimea fiind de 22 de metri.

Primul bloc, preconizat a fi amenajat la intersecția străzilor Gheorghe Doja cu Calistrat Hogaș, are doar 41 de apartamente iar cel de-al doilea bloc, situat în deal de primul, de-a lungul străzii Calistrat Hogaș și cu acces doar din aceasta are 72 de apartamente. Cel de-al doilea bloc este paralel cu trei duplexuri din care două având regim de înălțime P+M iar unul P+1E+M. Toate sunt construite pe suprafețe de teren încadrate între strada Ca­listrat Hogaș și cea paralelă, Ioan Slavici dar cu acces din aceasta din urmă.

De altfel, dezvoltatorul imobiliar are în vedere și lărgirea străzii Calistrat Hogaș la 8 metri, cu două benzi și trotuare, zona afectată de lucrările de modernizare a străzii Calistrat Hogaș fiind în suprafață de 388 mp.

În legătură cu amenajările care se vor putea face dacă intenția de PUZ va primi avizul favorabil și se va concretiza, ulterior, merită menționat locul de joacă pentru copii ce va fi amenajat pe o suprafață de 75 mp, suprafața zonelor verzi amenajate urmând să fie de 414 mp la care se mai adaugă încă minim 600 mp suprafețe verzi amenajate pe acoperișul de tip terasă necirculabilă

Vor fi amenajate, de asemenea, 130 de locuri de parcare din care 40 la subteran (demisol) și 90 la sol iar despre acestea dezvoltatorul a explicat că a calculat să amenajeze câte un loc de parcare pentru fiecare unitate locativă, câte un loc de parcare la fiecare 200 mp de suprafață comercială și încă cinci locuri pentru vizitatori. Astfel, vor fi șase spații comerciale amenajate, fiecare urmând să aibă până în 400 mp.

Publicul interesat a fost invitat să transmită observații și propuneri privind intenția de elaborare PUZ, în termen de 5 zile începând cu data de 22.01.2021  la registratura Primăriei municipiului Suceava din b-dul 1 Mai, nr. 5A, de luni până vineri sau pe adresa de e-mail urba­[email protected] Observațiile și propune­rile transmise sunt necesare în vederea stabilirii cerințelor de elaborare/eliberării avizului de oportunitate și vor fi analizate în Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism. Avizul de oportunitate reprezintă condiția esențială pentru a putea trece la etapa următoare și anume realizarea PUZ-ului. Realizarea acestei documentații și apoi aprobarea ei în Consiliul Local este condiția preliminară pentru emiterea unei autorizații de construcție. Având în vedere pașii care trebuie parcurși și termenele ca atare, este de presupus că nu poate demara lucrarea decât anul viitor, asta pe un scenariu nu chiar nefavorabil. (D.P.)

 

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. Sica mandolina 27/01/2021 la ora 8:36 -

    Cum sa facă blocuri acolo? Aia e zona doar de case. Dar puterea $$$ își spune cuvântul.