Saturday , July 13 2024

Scuterist beat, cu permisul anulat din 2021, reținut după ce a provocat un accident la Vama

Luni, în jurul orei 17:00, în timp ce C. Ștefan conducea un autoturism marca Skoda Octavia pe DN 17, la Vama, un moped condus de S. Corneliu a întors brusc în fața sa, intrând în coliziune ușoară cu autoturismul. După impact, mopedistul a plecat de la locul accidentului, însă la scurt timp a fost găsit de organele de poliție.

S. Corneliu a fost testat cu aparatul etilometru, indicând o alcoolemie de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, a fost testat și șoferul autoturismului, aparatul etilometru, indicând o alcoolemie de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. S. Corneliu a fost dus la spital, însă acesta a refuzat prelevarea de probe biologice.

Mopedistul a fost verifcat în bazele de date ale Poliției Române, rezultând faptul că acesta figurează cu restricția ”permis de conducere anulat” din anul 2021.  În cauză a fost înregistrat dosar penal urmând a fi efectuate cercetări cu privire la săvârșirea infracțiuniilor de ”conducere a unui vehicul fără permis de conducere” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”. Ca urmare a probatoriului administrat, a fost dispusă reținerea suspectului S. Corneliu  pentru o perioadă de 24 ore, acesta fiind depus în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița Năsăud. (O.S.)

Vezi si

”Englez” din Izvoarele Sucevei, reținut după ce a provocat un accident. N-are permis, era beat pulbere și a refuzat recoltarea de sânge

Joi seara,  la ora 2305, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată că un autoturism …