Thursday , July 18 2024

Scuterist beat, cu permisul anulat din 2021, reținut după ce a provocat un accident la Vama

Luni, în jurul orei 17:00, în timp ce C. Ștefan conducea un autoturism marca Skoda Octavia pe DN 17, la Vama, un moped condus de S. Corneliu a întors brusc în fața sa, intrând în coliziune ușoară cu autoturismul. După impact, mopedistul a plecat de la locul accidentului, însă la scurt timp a fost găsit de organele de poliție.

S. Corneliu a fost testat cu aparatul etilometru, indicând o alcoolemie de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, a fost testat și șoferul autoturismului, aparatul etilometru, indicând o alcoolemie de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. S. Corneliu a fost dus la spital, însă acesta a refuzat prelevarea de probe biologice.

Mopedistul a fost verifcat în bazele de date ale Poliției Române, rezultând faptul că acesta figurează cu restricția ”permis de conducere anulat” din anul 2021.  În cauză a fost înregistrat dosar penal urmând a fi efectuate cercetări cu privire la săvârșirea infracțiuniilor de ”conducere a unui vehicul fără permis de conducere” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”. Ca urmare a probatoriului administrat, a fost dispusă reținerea suspectului S. Corneliu  pentru o perioadă de 24 ore, acesta fiind depus în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița Năsăud. (O.S.)

Vezi si

Școlile din Marginea, dotate cu mobilier nou, echipamente digitale și materiale didactice, prin fonduri PNRR

Cele patru unități de învățământ preuniversitar de pe raza comunei Marginea au început să fie …