Monday , December 5 2022

Scolile sucevene au primit deja avalanşe de cereri de înscriere în grupa pregătitoare

clasa pregatitoare [800x600]

Cele mai multe dintre acestea au fost depuse la Scoala Gimnazială “Ion Creangă” Suceava u şcolile în care numărul cererilor depăşeşte numărul locurilor propuse pot depune cerere de completare la ISJ Suceava. Nu s-a înregistrat nicio cerere pentru clasa I. La nivel naţional s-au înregistrat 138.663 de cereri de înscriere în grupa pregătitoare până vineri, 6 martie, la orele 18:00

Ieri, 9 martie, până la orele 12:00 au fost înregistrate la secretariatele şcolilor sucevene zeci de cereri de înscriere pentru grupa pregătitoare. Cele mai multe dintre acestea au fost depuse la Scoala Gimnazială “Ion Creangă” Suceava şi anume 166 de cereri.
“In planul de şcolarizare ne-am propus să înfiinţăm cinci clase a câte 25 de locuri fiecare, însă numărul de cereri a depăşit deja numărul de locuri propuse, aşadar, la sfârşitul acestei prime etape, vom solicita aprobarea de a constitui încă o clasă sau două în funcţie de câte cereri vom mai primi”, a declarat Dorina Murariu, directorul Scolii Gimnaziale “Ion Creangă” Suceava.
Scoala Gimnazială Nr. 3 Suceava a propus pentru anul şcolar ce vine 100 de locuri la grupa pregătitoare, repartizate în patru clase, însă numărul de cereri de înscriere a depăşit şi aici numărul de locuri propuse, aşadar, ca şi în cazul celeilalte unităţi de învăţământ se va depune o cerere la Inspectoratul Scolar Judeţean Suceava pentru o completare de locuri. La Scoala Gimnazială Nr. 3 s-au înregistrat, până ieri, 9 martie la orele 12:00, 148 de cereri de înscriere în grupa pregătitoare. “Suntem siguri că numărul de cereri va creşte până la sfârşitul acestei prime etape, deci, vom face cerere la Inspectoratul Scolar Judeţean pentru o completare”, a declarat Constantin Viorel Mihalcea, director adjunct al Scolii Gimnaziale Nr. 3 Suceava. Si celelalte şcoli sucevene în care există clase de învăţământ primar au înregistrat cereri de înscriere pentru grupa pregătitoare, însă mai puţine.
La Scoala Gimnazială Nr. 1 Suceava au fost înregistrate până ieri la ora 12:00, 76 de cereri de înscriere. In planul de şcolarizare, conducerea şcolii a propus un număr de 90 de locuri pentru trei clase, însă conform legislaţiei, numărul maxim de elevi dintr-o clasă este 25. “Până în prezent, înscrierile au decurs bine, iar până la sfârşitul acestei prime etape numărul cererilor va creşte”, a declarat Gabriela Mihai, directorul Scolii Gimnaziale Nr. 1 Suceava.
Perioada de depunere a dosarelor de înscriere este între 23 februarie şi, inclusiv 13 martie, iar programul de depunere a acestora este de la 08:00 la 20:00.
La nivel naţional s-au înregistrat 138.663 de cereri de înscriere în grupa pregătitoare până vineri, 6 martie la orele 18:00, dintre acestea 113.053 vizează copiii cu vârsta de şase ani împlinită, iar 25.610 vor împlini vârsta de şase ani începând cu 1 septembrie 2015.
Amintim că părinţii trebuie să depună la unitatea şcolară aleasă până în data de 13 martie 2015, un dosar plic sau cu şină care va include câte o copie după certificatul de naştere al copilului şi buletinele părinţilor, dar şi o adeverinţă medicală, din care să rezulte că acesta este apt din punct de vedere medical pentru a desfăşura activitatea şcolară. La cele trei unităţi de învăţământ menţionate nu s-a depus încă nicio cerere pentru înscrierea în clasa I, toate cererile înregistrate sunt pentru grupa pregătitoare. (Iulia-Greta NIGA)

Vezi si

Bărbatul care a fost aruncat de la etajul II de explozia din Burdujeni a fost transferat la o clinică din Iași

Pacientul a fost trimis la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași pentru tratament de specialitate  Medicii …

One comment

  1. Unde este avalanşa_??? Cateva cereri ..copiii sunt in scadere maxima..!