Monday , February 6 2023

Şcolile din Liteni vor fi dotate cu tablete și echipament IT în baza unui proiect finanțat din fonduri europene

In valoare de peste 3,5 milioane de lei, proiectul are drept scop îmbunătățirea infrastructurii TIC în domeniul e-educației pentru asigurarea accesului elevilor la procesul de învățare în mediul online în contextul pandemiei de coronavirus. 1.400 de tablete și alte echipamente IT vor fi achiziționate pentru școlile arondate orașului Liteni

Primăria orașului Liteni a semnat recent contractul de finanțare pentru un proiect ce prevede „Dotarea unităților de învățământ preuniversitar cu echipamente TIC necesare pentru derularea activităților didactice în mediul on-line”.

În valoare de peste 3,5 milioane de lei, proiectul este finanțat din fonduri europene nerambursabile și are drept scop îmbunătățirea infrastructurii TIC (Tehnologia Informației și Comunicației) în domeniul e-educației pentru asigurarea accesului elevilor la procesul de învățare în mediul online în contextul pandemiei cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul orașului Liteni.

“Este un proiect extrem de important prin care ne dorim să asigurăm tuturor dreptul la educație și să diminuăm riscul de abandon școlar și de excluziune socială a elevilor care provin din medii dezavantajate din punct de vedere socio-economic”, a precizat primarul Tomiță Onisii.

Concret, în baza acestui proiect, pentru Liceul Tehnologic “Iorgu Vârnav Liteanu” din Liteni, Şcoala Gimnazială din Rotunda și unitățile de învățământ arondate acestora vor fi achiziționate 1.343 de tablete școlare, cu abonament la internet pentru o perioadă de minim doi ani, 86 de laptopuri, 18 sisteme desktop + monitor. 18 sisteme All-in-One, 18 camere web, 66 de camere web pentru conferințe, 28 de proiectoare, 15 ecrane de protecție cu trepied, 18 de ecrane de proiecție pe perete, 68 de tablete interactive, 15 routere wireless și 8 rețele LAN.

Proiectul va fi implementat în totalitate până la începutul viitorului an școlar. (D.C.)

Vezi si

Ministerul Educației a emis avizul de constituire a Consorțiului DUAL USV

Va fi înființat un campus integrat pentru învățământ dual, pe terenul de 30 ha pe …