Şcolile din județul Suceava și-au propus înscrierea a peste 7.000 de elevi în clasa pregătitoare

25/02/20 ora:7:20am

In perioada 25 februarie-20 martie, CJRAE Suceava desfășoară evaluarea psihosomatică a preșcolarilor, în vederea înscrierii în clasa pregătitoare. La nivelul municipiului Suceava, cele mai multe clase pregătitoare sunt propuse a fi înființate la Şcolile ”Ion Creangă”, unde sunt prevăzute în planul de școlarizare 6 clase cu 150 de elevi, ”Miron Costin” – 5 clase cu 130 de elevi, Şcoala Gimnazială nr. 3 – 5 clase cu 110 elevi, Şcoala Gimnazială nr. 10 – 4 clase cu 120 de elevi 

Planul de școlarizare pentru clasa pregătitoare pentru anul școlar 2020-2021 a fost afișat în cursul zilei de ieri pentru toate unitățile de învățământ din județ. Locurile propuse pentru înscrierea în învățământul primar sunt cu 109 mai multe față de cele din planul de școlarizare anterior, fiind stabilite 355,72 formațiuni de studiu, în care urmează să fie cuprinși 7.119 elevi în clasele pregătitoare.

La nivelul municipiului Suceava, cele mai multe clase pregătitoare sunt propuse a fi înființate la Şcolile ”Ion Creangă”, unde sunt prevăzute în planul de școlarizare 6 clase cu 150 de elevi, ”Miron Costin” – 5 clase cu 130 de elevi, Şcoala Gimnazială nr. 3 – 5 clase cu 110 elevi, Şcoala Gimnazială nr. 10 – 4 clase cu 120 de elevi. La nivel județean, se remarcă cele 5 clase, pentru 120 de elevi, propuse la Liceul Tehnologic ”Ştefan cel Mare” Cajvana, și 4 clase cu 100 de elevi la Şcoala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Rădăuți.

Înscrierile pentru clasa pregătitoare se vor face în perioada 4 – 23 martie, părinții urmând a completa cererile-tip de înscriere la șco­lile vizate, iar listele cu copiii înscriși în fiecare unitate vor fi afișate pe 1 aprilie.

În cazul copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani între 1 septembrie – 31 decembrie a.c., părinții pot completa cererile de înscriere în învățământul primar, în clasa pregătitoare, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare. Potrivit Metodologiei de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2020-2021, în perioada 25 februarie-20 martie, CJRAE Suceava desfășoară evaluarea psihosomatică a preșcolarilor, în vederea înscrierii în clasa pregătitoare. ”Evaluarea psihosomatică a preșcolarilor se va realiza în prezența părintelui/ tutorelui legal care îl însoțește. Cererile prin care părinții solicită evaluarea psihosomatică vor fi furnizate de către consilierii școlari examinatori și vor fi completate în ziua evaluării. Rezultatul evaluării dezvoltării psihosomatice va fi comunicat în scris în ziua evaluării prin eliberarea recomandării”, se arată într-o informare postată de Inspectoratul școlar Județean (IșJ) Suceava. Părinții/ tutorii care însoțesc copiii la evaluarea psihosomatică trebuie să prezinte o copie certificat naștere a copilului, o adeverință de la medicul de familie cu specificația ”clinic sănătos” sau ”apt pentru școală”.

Numărul de Tel Verde 0800816230, pus la dispoziție de către IșJ Suceava tuturor celor care au nevoie de informații sau lămuriri cu privire la circumscripțiile școlare, este disponibil de luni până joi, în intervalul orar 8.00-16.30, și vineri, în intervalul orar 8.00 – 14.00. (Oana NUȚU)