Şcolile au început să înregistreze cererile elevilor pentru tabletele oferite de Ministerul Educației

reportersite
12 august 2020, 8:12

Părinții elevilor care se încadrează în criteriile stabilite de IŞJ Suceava pentru a beneficia de dispozitivele conectate la internet trebuie să depună documentele până la data de 21 august 

Unitățile de învățământ preuniversitar din județul Suceava au început să înregistreze cererile părinților pentru înscrierea elevilor în programul ”școala de acasă”. Cadrele didactice au transmis părinților modelele documentelor care trebuie completate, cu precizarea că termenul pentru transmiterea completă a documentației este data de 21 august. Este vorba despre Cererea pentru acordarea dispozitivului și Declarația pe propria răspundere potrivit căreia familia nu deține niciun dispozitiv electronic cu conexiune la internet sau elevul nu deține în folosință personală un calculator sau o tabletă.

Dacă numărul cererilor îl va depăși pe cel al dispozitivelor alocate unității de învățământ, se vor aplica criteriile specifice, stabilite în prealabil atât la nivel județean, cât și punctual, în fiecare școală. La modul general, elevii proveniți din medii defavorizate sunt eligibili în acest program, iar criteriile specifice stabilite de Inspectoratul Şcolar Județean (IŞJ) Suceava îi includ în program pe acei elevi ai căror familii nu dețin niciun dispozitiv electronic cu conexiune la internet, elevii care nu dețin, în folosință personală, un dispozitiv electronic cu conexiune la internet și elevii de cetățenie română care s-au întors pe teritoriul României de la declanșarea pandemiei de COVID-19 și care nu au posibilitatea de a dispune de un dispozitiv electronic cu conexiune la internet.

Familia elevului care va primi în mod gratuit tableta va completa un contract de comodat, prin care se angajează să aibă grijă ca dispozitivul să fie păstrat în condiții bune și să nu îl împrumute altcuiva. Durata contractului de comodat este de un an școlar, cu posibilitatea prelungirii acestuia până la finalizarea studiilor în unitatea de învățământ respectivă.

Potrivit IșJ Suceava, listele cu beneficiarii programului ”școala de acasă” vor fi elaborate ținându-se cont de venitul pe membru de familie, familii monoparentale, anchetă socială, existența unor dispozitive electronice cu conexiune la internet la nivelul familiei etc. Aceste trieri vor fi realizate de secretariatele unităților de învățământ, în funcție de numărul cererilor și cel al tabletelor ce urmează a fi alocate fiecărei școli în parte. (O. N.)

 

reportersite