Sunday , September 25 2022

Scoala Altfel: Universitatea “Stefan cel Mare” le-a pregătit elevilor o săptămână plină de evenimente

Universitatea - martie 2015 [800x600]


În cadrul programului Scoala Altfel – “Să știi mai multe, să fii mai bun”, în săptămâna 18-22 aprilie 2016, Universitatea “Stefan cel Mare” organizează o serie de evenimente la care participă elevii, studenții și cadrele didactice din școlile sucevene și USV, precum și alți invitați.
Facultatea de Stiințe Economice și Administrație Publică, de exemplu, invită publicul larg chiar din prima zi, 18 aprilie, în Corpul A, în Sala de Sport și în Corpul E, la Târgul național al firmelor: “Elevii de azi, antreprenorii de mâine”, cu 45 standuri de promovare a firmelor (organizator conf. dr. Mariana Lupu), la care sunt așteptați circa 400 de vizitatori. În aceeași zi, va avea loc prelegerea “Economia Chinei”, în sala E101, corpul E, ora 12.00, susținută de conf. univ. dr. Alexandru Nedelea. Tot în data de 18 aprilie 2016, în sala A112 vor avea loc alte două prelegeri: “Abordarea eficientă a examenelor”, “Bullying și Cyberbullying – noi forme de violență în rândul elevilor”, precum și atelierul “Miturile carierei”, organizate de psihologul Bujorean Elena.  Facultatea de Stiințe ale Educației organizează prelegerea “Formarea cadrelor didactice în Europa”, iar în cadrul Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră vor fi prezentate “Activitățile de cercetare, dezvoltare și inovare în cadrul laboratorului de incubare a afacerilor” – conf. univ. dr. Mihai Popescu (CCOC, corpul E, etaj 2, cam. 237).
În data de 19 aprilie, în sala Club INCUBAF, conf. univ. dr. Angela Albu va prezenta Oferta educațională a învățământului economic superior sucevean și oportunitățile pe piața muncii. Facultatea de Stiințe ale Educației organizează  “Sotronul cu desene. Stimularea potențialului artistic al copiilor din învățământul primar și preșcolar, atelier de creație plastică” –  Oana Hrișc., cât și “Programe de dezvoltare personală pentru copiii din școlile primare”, organizator Adina Colomeischi. Majoritatea facultăților, precum Facultatea de Litere și Stiințe ale Comunicării, organizează în aceste zile cursuri de specialitate, în limba română, italiană, spaniolă, franceză etc.  sau ateliere, iar Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică îi așteaptă pe cei interesați la prelegeri, ateliere și laboratoare.  În data de 19 aprilie, începând cu ora 12, în sala FIM 2 va avea loc prelegerea “Istoria și evoluția Universului”, susținută de Delia Cerlinca, iar zilnic, la Observatorul Astronomic, se vor face vizionări de filme documentare 2D și 3D și proiecții cu temele: Orientarea cu ajutorul aștrilor, De ce e noapte și zi, Pământul printre planete, Vecina noastră, Luna! etc. De asemenea, vizitatorii vor avea ocazia să facă turul campusului, să vizioneze filme și expoziții de artă și să asiste la activități acvatice, iar elevii interesați se pot înscrie deja pentru participarea la concursuri de eseuri, traduceri și ateliere de scriere creativă. Întregul program al manifestărilor (cu numele responsabililor de activități la care pot fi făcute înscrierile) se află pe site-ul www.usv.ro (C.S.)

Vezi si

Exercițiu tactic inedit, la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc

În data de 22 septembrie, la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” a avut loc …