Monday , May 20 2024

Schema de personal a Primăriei Suceava a fost diminuată cu 10%

Din cele 59 de posturi desființate, 38 de posturi erau  vacante, 3 sunt de la Poliția Locală (doi polițiști locali de la „Ordine publică și pază” și  „Evidența persoanelor”, precum și un șef de birou, de la „Protecția Mediului”), care va rămâne astfel cu 123 de posturi, iar din din celelalte structuri de personal aflate în subordinea Primăriei urmează a fi operate reduceri de personal pentru 18 persoane.

Organigrama Primăriei Suceava a rămas acum cu 540 de posturi. În ședința extraordinară de vineri, 3 noiembrie, a Consiliului Local Suceava a fost aprobat proiectul privind reducerea schemei de personal a Primăriei Suceava cu 59 de posturi.

„Raportat la existentul de 596 de posturi aferente UAT Municipiul Suceava și cele 126 de posturi existente la Poliția Locală Suceava, care totalizează 722 de posturi, față de un total maxim admisibil de 663 de posturi (540 la UAT și 123 la Poliția Locală Suceava), numărul de posturi care trebuie reduse este de 59 din care 3 la Poliția Locală Suceava”, se arată în raportul serviciului de specialitate atașat proiectului de hotărâre inițiat de primarul Ion Lungu.

În principal este însă vorba despre posturi vacante sau a unor persoane care aveau vârsta de pensionare. Facem precizarea că aceste reduceri de personal sunt aplicate în urma așa numitei „legi a austerității”, iar din cele 59 de posturi desființate, 38 de posturi erau  vacante, 3 sunt de la Poliția Locală (doi polițiști locali de la „Ordine publică și pază” și  „Evidența persoanelor”, precum și un șef de birou, de la „Protecția Mediului”) care va rămâne astfel cu 123 de posturi iar din din celelalte structuri de personal aflate în subordinea Primăriei urmează a fi operate reduceri de personal pentru 18 persoane. Acestea din urmă vor fi eliberate din funcții, în temeiul legii, prin dispoziții individuale emise de primarul municipiului Suceava.

În final, după punerea în aplicare a prevederilor acestei hotărâri, schema de personal a Primăriei Municipiului Suceava se va împuțina cu: 14 posturi la „Direcția generală a domeniului public”; 13 de la Direcția „Buget, contabilitate și fiscalitate”; 8 posturi de la Direcția Administrația Piețelor; 5 posturi de la Direcția de Urbanism, Amenajarea teritoriului și Cadastru; 3 posturi de la Direcția „Proiecte europene, Turism, Cultură și Transport”; 3 de la Serviciul „Evidența și administrarea imobilelor de locuit”, cele 3 de la Poliția Locală despre care ne-am referit mai sus; câte 2 de la Biroul de „Audit Public Intern”, Direcția „Contencios administrativ, Juridic și Administrativ” și de la Direcția „Ecologizare”; câte 1 post la Serviciul de „Investiții”, „Administrare străzi și sistematizare rutieră”, „Protecție Civilă și situații de urgență”, „Resurse umane”. (D.P.)

 

Vezi si

Patru medalii de aur pt USV, la International Innovation Summit E-NNOVATE, în Polonia

În perioada 16-18 mai a.c., Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava a participat la cea …