Thursday , December 8 2022

Scandalul APIA l-a destituit pe şeful Poliţiei Suceava

CRAP - Politie [1280x768]

Comisarul şef Ioan Crap a devenit inculpat într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu, după ce ar fi intervenit pe lângă un agent să-l ierte pe un angajat APIA, la rugămintea unui preot. “In viaţa mea nu am intervenit pentru absolut nimeni. Am primit zeci de telefoane în cursul carierei mele pentru a interveni în favoarea unor persoane, dar niciodată nu am făcut acest lucru. Imi voi dovedi nevinovăţia în instanţă”, a spus, pentru Obiectiv de Suceava, comisarul şef Ioan Crap. IGPR a decis însă ieri eliberarea sa din funcţia de împuternicit la comanda IPJ şi punerea sa la dispoziţia Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR)

 
 
Cutremurul produs de ancheta iniţiată de procurorii DNA la APIA Suceava a produs replici la cel mai înalt nivel judeţean. Primul care s-a prăbuşit de pe fotoliul în care tocmai a fost instalat este şeful IPJ Suceava, comisarul şef Ioan Crap, numit recent în funcţie după ce predecesorul său, subcomisarul Daniel Ilisei, împuternicit la conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava în luna noiembrie a anului trecut a fost înlocuit de predecesorul său, comisarul şef Ioan Crap, cu jumătate de lună înainte de terminarea delegaţiei de şase luni. Asta după o perioadă de doi ani în care cârma Poliţiei sucevene a tot fost preluată, ba de unul, ba de altul dintre funcţionarii cu statut special, cum sunt denumiţi ofiţerii de poliţie, funcţie de opţiunile IGPR sau ale MAI.
Comisarul şef Ioan Crap, adjunct al şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Suceava, până ieri cu atribuţii de inspector şef al IPJ Suceava, este inculpat, potrivit DNA într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, potrivit DNA. In aceste condiţii, Ioan Crap nu mai poate deţine funcţia de conducere fiind pus la dispoziţia unităţii, conform regulamentelor ce funcţionează la nivelul Poliţiei Române.
Anchetatorii au stabilit că „în 6 aprilie 2014, inculpatul Crap Ioan, în virtutea atribuţiilor sale de serviciu de adjunct al şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava, la solicitarea telefonică a unei persoane (preot) şi-a încălcat atribuţiile de serviciu şi a intervenit pe lângă un agent de poliţie din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere din cadrul IPJ Suceava, aflat în timpul serviciului cu un autoturism prevăzut cu staţie radar, pentru ca acesta să nu dispună măsura reţinerii permisului de conducere a unei persoane cu funcţie de conducere la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Centrul Judeţean Suceava (APIA Suceava) şi sancţionarea contravenţională a acesteia, deşi agentul constatase încălcarea prevederilor legale ce impunea luarea acestei măsuri” se arată în comunicatul de presă al DNA, care a fost emis ulterior deciziei de inculpare a comisarului şef Ioan Crap, ce a stat la baza eliberării sale din funcţia de împuternicit la comanda IPJ şi punerii sale la dispoziţia Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR). Până când o decizie în acest sens va fi luată,
comisarul-sef Ioan Crap a declarat pentru “Obiectiv de Suceava” ca este complet nevinovat: “In viaţa mea nu am intervenit pentru absolut nimeni. Am primit zeci de telefoane în cursul carierei mele pentru a interveni în favoarea unor persoane, dar niciodată nu am făcut acest lucru. Imi voi dovedi nevinovăţia în instanţă”, a spus comisarul şef Ioan Crap. IGPR a decis ieri înlocuirea comisarului şef Ioan Crap de la conducerea IPJ Suceava, aşteptându-se ca astăzi să fie făcută o nouă numire. Până una alta, şefia IPJ Suceava este asigurată de al doilea adjunct, comisarul şef Viorel Onea.
Căderea abruptă a lui Ioan Crap de la cârma Poliţiei Sucevene este pusă de unii pe seama faptului că cel care i-a solicitat sprijinul în rezolvarea cazului de depăşire de viteză, preot fiind, avea telefonul pus sub ascultare, la fel ca angajatul de la APIA care trebuia să fie protejat. Dacă Ioan Crap va fi sau nu considerat vinovat pentru infracţiunea de abuz în serviciu, instanţa urmează să se pronunţe. Ex- comandantul de acum al poliţiei sucevene, a făcut, la finalul unei convorbiri telefonice că se simte “călcând pe urmele lui Todiruţ”. (Ioan Nicuşor Todiruţ, fostul şef al IPJ Suceava, trimis în judecată pentru fapte de corupţie în anul care a trecut, n.r.). (Neculai ROSCA)
 
 

Vezi si

Flutur: Bugetul pe 2023 se situează la nivelul lui 2022. Nu vor fi blocate conturile primăriilor sucevene din cauza proiectului “Utilități și mediu”

Președintele Consiliului Jude­țean Suceava, Gheorghe Flutur nu exclude ca bugetul de stat pe anul viitor …

2 comments

  1. Multi politisiti din Romania sunt grasi sau obezi. Ioan Crap este un exemplu. Probabil ca traiesc “rau”, saracii.

  2. saracul comisar,usturoi nu a mancat,dar ii pute gura,soarta.ai vazut ce ti-au facut comunistii de la PSD,pe care i-ai sustinut !!!