Sunday , September 25 2022

Scandal la PNL din cauza banilor pentru cadouri de Crăciun pentru copii

bani

O parte dintre membrii staff-ului PNL au vrut să facă o acţiune, după modelul celei făcute de Ioan Bălan şi cele pe care le face Ion Lungu an de an, prin care să dea cadouri copiilor, numai că, din exces de zel şi mai vechi ranchiune, s-a ajuns la o ceartă pe câţi bani a dat fiecare şi câţi nu a dat, câţi bani lipsesc şi ce măsuri trebuie luate, cele mai virulente fiind femeile liberale. Pentru a scăpa de scandal, unii dintre bărbaţii de la PNL au spus că au preferat să plece mai devreme de la o şedinţă de partid

Un scandal de toată jena a avut loc la PNL Suceava şi care, culmea, a pornit de la o iniţiativă benefică, în principiu: acordarea de cadouri pentru copii în pragul sărbătorilor de iarnă. Cum o astfel de acţiune implică şi ceva efort financiar – după modelul făcut de vreo zece ani încoace de primarul Ion Lungu şi după cum s-a văzut şi la recentele acţiuni ale deputatului Ioan Balan – s-a ajuns şi la abordarea problemei pe latura ei financiară. Discuţiile s-au petrecut în seara zilei de miercuri, la sediul de pe strada 6 Noiembrie al PNL Suceava, şedinţa începând în jurul orei 18.00 şi ţinând câteva ore.
Cearta a pornit pe fondul unor ranchiune mai vechi, a unor orgolii, dar şi a zgârceniei unora dintre membrii PNL Suceava care de fiecare dată când trebuie să cotizeze pentru o acţiune de partid „găsesc un arici în buzunar”. Toţi liberalii contactaţi au confirmat, parţial, că au fost ceva certuri, unii au spus că s-a ajuns la înjurături, în vreme ce alţii – de regulă bărbaţi – au spus că au plecat după ce au văzut că scandalul nu mai contenea.
Până şi liderul judeţean, deputatul Stefan Alexandru Băişanu a spus că nu a stat la toată şedinţa şi că atât timp cât a stat nu a fost niciun scandal cu privire la lipsa unor bani din casierie. Varianta cu plecarea mai devreme a lui Stefan Băişanu a fost confirmată şi de Cristina Teodorovici, şefa femeilor liberale, care a precizat că discuţiile au continuat şi după.
Teodorovici a confirmat că au fost câteva tensiuni în timpul şedinţei, inclusiv cu partea de secretariat tehnic de la PNL. Intrebată cu privire la varianta vechiculată despre lipsa unei sume importante din casă, Cristina Teodorovici a infirmat şi a spus că o astfel de sumă nu există în casă, nefiind permis aşa ceva.
De asemenea, a lăsat să se înţeleagă şi faptul că „seniorii” din PNL s-au lăsat convinşi un pic mai greu de faptul că femeile sunt ceva mai pricepute în a alege cadouri pentru copii. Cât de convinşi au fost seniorii s-a văzut a doua zi când majoritatea au evitat subiectul cu privire la scandal, deşi toţi cei contactaţi au confirmat, cu o singură excepţie a unei persoane care a spus că nu era în localitate, că au fost certuri. (D.P.)

Vezi si

Exercițiu tactic inedit, la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc

În data de 22 septembrie, la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” a avut loc …

2 comments

  1. Unii au dezvoltata mâna doar cu luat… si atrofiata cea de dat.

  2. pana la urma un rahat de articol…ati scris acolo sa va aflati in treaba.