Wednesday , February 8 2023

Scandal la Moldovița după ce polițiștii au oprit un transport ilegal de lemne

Un bărbat de 40 de ani din Stulpicani transporta ilegal 27,41 mc de lemne. Acesta l-a chemat în sprijin pe emitentul avizelor de însoțire a lemnului, individul având un comportament scandalos la adresa polițiștilor

 lemne

La data de 6 mai 2017, în jurul orei 15.00, o patrulă intercomunală din cadrul Posturilor de poliție Moldovița și Vatra Moldoviței a oprit pentru control pe DC Demăcușa din comuna Moldovița, camionul cu remorcă condus de un bărbat de 40 de ani din comuna Stulpicani, care transporta lemn. În urma verificării documentelor, polițiștii au constatat neconcordanțe între materialul lemnos transportat și cel din documente, respectiv numărul de piese și diametrul acestora, motiv pentru care, i s-a cerut șoferului să însoțească echipajul de poliție la un depozit de bușteni din comuna Frumosu, unde, specialiștii silvici urmau să inventarieze lemnul.

Astfel, bărbatul s-a supus dispozițiilor, însă, în momentul în care a ajuns pe DJ 176 Moldovița, a parcat camionul pe marginea drumului, într-o parcare și nu a mai dorit să continue deplasarea, decât în prezența emitentului avizelor de însoțire a lemnului, care a sosit la fața locului și care a avut un comportament scandalos la adresa polițiștilor, cerându-i șoferului să descarce lemnul în drum pentru a nu fi confiscat de polițiști, activitate pe care, bărbatul de 40 de ani a făcut-o, deși a fost somat de polițiști.

La fața locului s-a prezentat personalul silvic din cadrul Ocolului Silvic Moldovița, care, în urma inventarierii a stabilit faptul că, bărbatul transporta 450 de piese din lemn, față de cele 280 înscrise în avizele de însoțire, rezultând un volum total de 27,41 mc.

Lemnul a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Moldovița, șoferul a fost amendat cu 580 de lei și i s-a reținut permisul de conducere, iar societatea commercială transportatoare a lemnui a fost sancționată contravenețional cu amendă în valoare de 15.000 de lei. (D.Z.)

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …