Wednesday , June 16 2021

Scade numărul de cazuri active de COVID în județ și numărul bolnavilor COVID internați. 21 de pacienți la ATI, 5 dintre ei intubați

Luni, 22 februarie, în județul Suceava erau 958 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție în 101 localități, conform cifrelor centralizate la nivel județean și comunicate de Prefectură. Este o scădere față de ziua de duminică, atunci când au fost raportate 970 de cazuri active. De duminică până luni s-a înregistrat și o scădere a numărului de pacienți cu COVID internați, de la 346 la 339. În schimb, a crescut numărul de bolnavi în stare gravă, aflați la ATI – 21 luni față de 18 duminică. Sunt 19 pacienți COVID la Terapie Intensivă la Spitalul Județean, din care 5 intubați, și 2 la ATI la Spitalul Rădăuți. În secțiile COVID ale spitalelor din județ erau luni dimineață 112 locuri libere pentru bolnavii diagnosticați cu infecție cu coronavirus, iar la ATI un singur pat disponibil în sectorul COVID, la Spitalul Județean. De remarcat și o scădere constantă, dar lentă, a cazurilor aflate în carantină și izolare. În ultimele 24 de ore s-au făcut extrem de puține teste, doar 100 de persoane fiind testate, acesta fiind și motivul pentru care au fost raportați doar 29 de suceveni infectați cu SARS-Cov-2.

Astăzi, la ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează 18526 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 17 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 13 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 572 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 195 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 71 pacienți sunt în zona tampon și 306 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 195 pacienți diagnosticați Covid-19:

2 prezintă forme ușoare;

91 prezintă forme medii ale bolii;

83 prezintă forme severe;

19 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia 7 pacienți sunt ventilați non – invaziv și 5 intubați ventilați invaziv).

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 303 paturi libere, din care 42 pentru pacienți Covid-19, 178 în sectorul non-Covid și 83 pentru zona tampon.

La unitatea ATI este disponibil 1 pat pentru pacienți Covid, sunt 18 ventilatoare libere, din care 8 pentru pacienții Covid-19, și 10 pentru pacienții non- Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 60 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (5 cu forme ușoare, 46 prezentând forme medii, 7 forme grave, 2 forme critice), 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, 23 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid  sunt internați 2 pacienți, nefiind  locuri disponibile.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 17 pacienți diagnosticați cu Covid-19, dintre aceștia 9 prezintă forme medii, 8 forme grave, și 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 18 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 12 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (8 forme medii și 4 cu forme grave) și 1 persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 15 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 36 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (9 cu forme ușoare și 27 prezentând forme medii), nu sunt internate persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 8 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați 19 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (11 cu forme ușoare și 8 persoane cu formă medie), nu sunt internate persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 6 locuri în sectorul Covid.

          Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 339 iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 80.

La nivelul județului sunt disponibile 112 de locuri libere Covid și 107 locuri pentru zona tampon.

  Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 148058, în ultimele 24 de ore fiind testate 100 de persoane.

În carantină erau luni dimineață 704 persoane, din care 71 intrate în ultimele 24 de ore. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID-19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii.

De asemenea, în izolare la domiciliu se află 504 persoane, din care 52 intrate în ultimele 24 de ore. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 localități, 13 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 16 au câte un caz în evoluție, 40 au sub cinci cazuri în evoluție, 28 au sub zece cazuri în evoluție iar 17 au peste zece cazuri în evoluție.

 

Vezi si

Cine “ține spatele” Test Prima? Firma și-a plantat din nou omul de încredere într-un proiect bănos, cu fonduri europene, al Primăriei Siret

Proiectul în cauză se referă la înființarea unui parc științific și tehnologic la Siret, din …