Monday , January 30 2023

Satul Bivolărie va beneficia de o nouă Grădiniță cu Program Prelungit

Investiția în valoare de 450.000 de euro este finalizată în proporție de 90%. “Lucrările vor fi finalizate într-o lună-două, dar grădinița va fi dată în folosință anul viitor, odată cu startul noul an școlar”, a precizat primarul orașul Vicovu de Sus, Vasile Iliuț

Satul Bivolărie va beneficia, începând cu viitorul an școlar, de o nouă Grădiniță cu Program Prelungit.

Anunțul a fost făcut de primarul orașului Vicovu de Sus, Vasile Iliuț, care a precizat că investiția este finalizată în proporție de 90%, aceasta urmând să fie completă odată cu achiziționarea mobilierului școlar. “Lucrările vor fi finalizate într-o lună-două, dar grădinița va fi dată în folosință anul viitor, odată cu startul noul an școlar”, a precizat Vasile Iliuț.

Circa 50 de preșcolari vor învăța în noua grădiniță din Bivolărie, construită în baza unui proiect pe fonduri europene rerambursabile, în valoare de 450.000 de euro.

Tot în zona învățământului, primarul Vasile Iliuț a reamintit că în Vicovu de Sus se va construi o creșă ultramodernă pentru copii din oraș, în baza unui proiect în valoare de peste 2,5 milioane de euro.

Creșa din Vicovu de Sus va deservi 40 de copii, ce vor fi împărțiți în patru grupe, și va fi construită pe o suprafață de 5.400 de mp, conform unui proiect tip, elaborat de Ministerul Dezvoltării, care vine în ajutorul autorităților locale, și va diminua semnificativ timpul necesar construcției.

Clădirea va avea săli de joacă, dormitoare, sală pentru festivități, bucătărie și spălătorie propriul, cabinet medical, spații administrative și spațiu de joacă amplu, în aer liber.

Creșa va fi dotată cu panouri solare și fotovoltaice, pentru asigurarea necesarului de energie și apă caldă din surse regenerabile.

Finanțarea construcției este acordată integral din fonduri europene și vizează inclusiv racordarea la utilități, autoritățile locale punând la dispoziție doar terenul. (D.C.)

Vezi si

Aeroportul Suceava, locul doi într-un top european, din punct de vedere al creșterii procentuale a numărului de pasageri

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat sâmbătă, 28 ianuarie 2023, că, într-un clasament …