Thursday , February 2 2023

Șase unități școlare din comuna Bălcăuți intră în scenariul roșu

Comuna Bălcăuți a trecut de incidenta de 3% de infectare cu COVID-19 a populației, astfel că, de marți, toate cele 6 unități școlare intră în scenariul roșu de funcționare. Pe de altă parte, elevii și cadrele didactice de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava vor reveni la cursuri, în sistemul hibrid, începând cu ziua de joi, 1 octombrie.

A treia săptămână din acest an școlar începe cu noi vești proaste pentru elevi și cadre didactice. După trecerea în scenariul roșu a orașului Siret, consecință a depășirii gradului de 3% de infectare cu COVID-19 a populației, un nou caz a fost descoperit azi. Este vorba despre comuna Bălcăuți, astfel că, de marți, toate cele 6 unități școlare intră în scenariul roșu de funcționare.

Drept urmare, în această săptămână, la nivelul județului Suceava, vor funcționa în scenariul roșu, 100% online, 13 unități de învățământ. Este vorba despre 5 unități din Siret, și anume Clubul Copiilor, Colegiul Tehnic ”Lațcu Vodă”, Grădinița cu Program Normal ”Luminița”, Școala Gimnazială ”Petru Mușat” și Grădinița cu Program Normal Siret, și Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava și Școala Gimnazială nr. 2 Vatra Dornei. La acestea se adaugă cele șase unități de învățământ din comuna Bălcăuți, și anume Școala Gimnazială Bălcăuți, Grădinița cu Program Normal Bălcăuți, Școala Gimnazială Negostina, Grădinița cu Program Normal Negostina, Școala Primară Gropeni și Grădinița cu Program Normal Gropeni. ”În ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de azi s-a luat măsura trecerii în scenariul roșu a comunei Bălcăuți. Astfel, Școala Bălcăuți și cele 5 structuri arondate își suspendă cursurile și intră de mâine în scenariul roșu”, a anunțat inspectorul școlar general Grigore Bocanci.

Elevii Colegiului ”Mihai Eminescu” Suceava revin la cursuri joi

Potrivit IȘJ Suceava, Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” Fălticeni și unitățile școlare din Salcea, care au funcționat în ultimele două săptămâni în scenariul roșu, intră de miercuri în scenariile aprobate în data de 10 septembrie, și anume scenariul galben, respectiv scenariul verde.

De asemenea, elevii și cadrele didactice de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava vor reveni la cursuri, în sistemul hibrid, începând cu ziua de joi, 1 octombrie. ”Vă informăm că la COLEGIUL NAȚIONAL <MIHAI EMINESCU> SUCEAVA se va funcționa după următorul scenariu, cf. Ordinului comun MEC și MS, nr.5487/31/80.2020 și cf. avizului IȘJ Suceava și DSP Suceava, nr.2310/23.09.2020: 28.09.2020 – 30.09.2020 – scenariul roșu ONLINE; 1.10.2020 – 2.10.2020 – scenariul galben HIBRID. De asemenea, vă rugăm să aveți în vedere următoarele precizări: Grupele care se prezintă la școală în format fizic sunt aceleași care au venit pe 15 sept.; Elevii de la internat pot rămâne în sistem online, dacă părinții consideră că este prea costisitor să se mai deplaseze pentru cele două zile! Vă asigurăm de buna noastră colaborare și vă așteptăm cu sănătate și optimism!”, este mesajul postat de conducerea școlii.

Amintim că în cazul acestei unități de învățământ au fost depistate în total șapte cazuri de COVID-19, în urma testării personalului școlii în primele zile din acest an școlar, printre care s-au numărat directorul prim și directorul adjunct. Începând cu data de 17 septembrie, activitatea colegiului s-a desfășurat doar online. (Oana NUȚU)

 

Vezi si

 Activități desfășurate de polițiștii suceveni pentru prevenirea violenței în mediul școlar (FOTO)

În perioada 30 ianuarie –  3  februarie 2023, polițiștii organizează o serie de activități suplimentare …