Thursday , August 18 2022

Șase transporturi ilegale de lemn, depistate de polițiștii suceveni în cursul zilei de joi

În cursul zilei de joi, 4 august, polițiștii din județul Suceava au depistat mai multe transporturi ilegale de lemn.  Astfel, în jurul orelor 07:30, lucrătorii Poliției orașului Siret au oprit o autoutilitară condusă de un bărbat din comuna Ibănești, str. Sat Dumbrăvița, județul Botoșani.Mașina era încărcată cu material lemnos, iar conducătorul auto nu a putut prezenta aviz de însoțire primar, relatând că nu deține documente de proveniență și transport a materialului lemnos. Transportul a fost condus la sediul Depozitului de material lemnos  Lunca, comuna Zamostea din cadrul Ocolului Silvic Adâncata, unde s-a constatat că a fost transportată cantitatea de 3 mc dulapi rășinoase molid. Șoferul a fost amendat și s-a dispus confiscarea cantității de 3 mc material lemnos cu valoarea totală de 2.610 lei.

În jurul orelor 11:50, polițiștii din  Vicovu de Sus au oprit pentru control, pe strada Ștefan cel Mare de pe raza localității, o autoutilitară care transporta material lemnos. Conducătorul autoutilitarei era un bărbat din comuna Sucevița, sat Voievodeasa, și făcând verificări în aplicația SUMAL 2.0, s-a constatat faptul că pentru autoutilitară a fost emis avizul de însoțire a materialului lemnos, pentru cantitatea de 0,50 mc  lemn de foc specia paltin de munte și pentru cantitatea de 1 mc lemn de foc specia fag. Întrucât, din primele verificari s-a observat faptul că volumul de matrial lemnos transportat este mai mare decât cel din avizul de însoțire a materialului lemnos, șoferul a fost condus la Ocolul Silvic Putna-Centrul de Prelucrare a lemnului Putna. Lucrătorii silvici au inventariat materialul lemnos, ocazie cu care a rezultat cantitatea de 3,45  mc lemn foc specia fag și 0,50 mc lemn foc specia paltin de munte, constatându-se un plus de 2,45 mc lemn foc specia fag în valoare de 424 lei. S-a dispus confiscarea cantității de  2,45 mc lemn foc specia fag în valoare de 424 lei, aceasta fiind predată în custodia Ocolului Silvic Putna, șoferul fiind amendat cu 1.000 lei, conform Legii nr.171/2010 modificată.

Tot în cursul zilei de joi, polițiștii din Malini au depistat și oprit în trafic pe DJ209 B  pe raza satului Mălini o autoutilitară  condusă de către un bărbat din satul Poiana Mărului. Mașina era încărcată cu lemn pentru care nu existau documente de proveniență. Autoutilitara a fost condusă la sediul Ocolului Silvic Mălini unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 3,1 metri cubi lemn foc fag,  în valoare de 682 lei. Lemnul a fost confiscat și șoferul a fost sancționat contravențional.

De asemenea, la Vicovu de Sus, , în jurul orelor 13:50, polițiștii au oprit pentru control, pe strada Calea Bucovinei,  o autoutilitară încărcată cu lemn, condusă de către un bărbat din  localitate.   Fiind verificat în aplicația SUMAL 2.0, s-a constatat faptul că pentru autoutilitară nu a fost emis aviz de însoțire a materialului lemnos. Lucrătorii silvici au inventariat materialul lemnos, ocazie cu care a rezultat cantitatea de 2,01 mc buștean gater specia molid, în valoare de 1173,8 lei și 0,79 mc lemn foc specia molid. S-a dispus confiscarea cantății de  2,01 mc buștean gater specia molid, în valoare de 1173,8 lei și 0,79 mc lemn, aceasta fiind predată în custodia Ocolului Silvic Putna, iar șoferul a fost  sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 3.000 lei.

La ora 17.30, în timp ce executau serviciul de patrulare, lucrătorii patrulei de siguranță publică din cadrul SPR 4 Gălănești au oprit pentru control o autoutilitară care circula pe DN 2H din comuna Putna și transporta lemn foc fag și lemn foc molid. Cu ocazia controlului efectuat s-a stabilit faptul autoutilitara este condusă de către un bărbat domiciliat  din Putna, județul Suceava iar acesta nu a putut prezenta aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat.  Transportul a fost condus la Atelierul de prelucrare a lemnului din cadrul Ocolului Silvic Putna unde s-a solicitat sprijinul unui pădurar din cadrul acestui ocol pentru inventarierea materialului lemnos. Cu această ocazie s-a stabilit faptul că șoferul transporta cantitatea de 3,268 mc lemn, din care  1.728 m.c. lemn foc specia fag  și 1,54 mc lemn foc molid în valoare totală de 487 lei. Șoferul a fost amendat, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.

În noaptea de joi spre vineri, la orele 03:50, o patrulă din cadrul SPR 3 Marginea a oprit pentru control o autotutilitară care se deplasa pe DJ 178 B, raza comunei Satu Mare. Mașina  era condusă de un bărbat din comuna Trușești, județul Botoșani, care a prezentat avizul de însoțire a materialului lemnos, pentru autoutilitară pentru cantitatea de 0,3 metri cubi, grupa rășinoase, specie molid, sortiment rumeguș și pentru cantitatea de 1,9 metri cubi, grupa rășinoase, specie molid, sortiment biomasă necertificabilă.  Întrucât, șoferul transporta și o cantitate de material lemnos specia cherestea rășinoase pentru care nu deținea documente de însoțire, mașina  a fost dusă la Depozitul Canton Silvic din comuna Marginea, unde, în urma inventarierii,  s-a constatat că în autotutilitară se afla fără documente de însoțire, cantitatea totală de 0,98 metri cubi, cherestea rășinoase (căpriori brad).    Șoferul  a fost sancționat contravențional, iar cantitatea de 0,98 metri cubi, cherestea rășinoase (căpriori brad), în valoare de 852,6 lei a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.

Vezi si

Canotoarea Ionela Cozmiuc va primi titlul de cetățean de onoare al Sucevei

Campioana europeană la canotaj Ionela Cozmiuc va deveni cetățean de onoare a municipiului Suceava. Primarul …