Sunday , July 3 2022

Şase focuri de armă trase de polițiștii de frontieră în încercarea de a prinde doi contrabandiști de țigări

Duminică, 15 mai, în jurul orei 01.40, un echipaj al poliției de frontieră a observat, pe direcția localității  Costileva două persoane care transportau de la frontiera de stat către interiorul țării, colete voluminoase.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru interceptarea și identificarea persoanelor în cauză, dar în momentul în care acestea  au observat echipajul poliției de frontieră au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin.

Având în vedere faptul că persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au tras 6 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit și au fugit în Ucraina.

Imediat,  polițiștii de frontieră au informat autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu monitorizarea și cercetarea zonei, fiind descoperite 2 colete cu țigări.

Coletele au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 2000 pachete cu țigări de proveniență Duty Free, a căror valoare se ridică la suma de 23.400 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Vezi si

Două fete de 16 ani și un băiat de 18 ani s-au răsturnat cu un Mercedes la Bivolărie-Vicovu de Sus. Toți trei au fost răniți, tânărul fiind în stare foarte gravă

Sâmbătă seara, în jurul orei 21, pe raza localității Bivolărie – Vicovu de Sus, un …