Thursday , February 9 2023

Șase cetățeni din Bangladesh, prinsi de politistii de frontiera la Falcau

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au depistat şi reținut șase cetățeni din Bangladesh, care au intrat ilegal în România din Ucraina. Persoanele în cauză urmează să fie preluate de autoritățile ucrainene, în baza acordului de readmisie, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Joi dimineata, in jurul orei 07.50, polițiștii de frontieră au depistat pe raza localității Falcău, jud Suceava, șase persoane care se deplasau pe jos, dinspre frontiera de stat către interiorul țării. Persoanele în cauză nu vorbeau limba română și nu își justificau prezența în zonă, fapt pentru care au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări.  În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul era format din cetățeni din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani.

Persoanele în cauză au declarat că au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cele şase persoane urmând să fie preluate de autoritățile de frontieră ucrainene în vederea continuării cercetărilor, în baza acordului de readmisie încheiat cu Ucraina.

 

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …