Thursday , February 2 2023

Şase bătrâni născuți în anul Marii Uniri, vizitați de cadrele MAI din județ

Sase bătrâni din Fălticeni, Preutești, Slatina, Grămești, Fântânele și Ciocănești, născuți în anul Marii Uniri, au fost vizitați de șefii IPJ, ai Inspectoratului de Jandarmi, ai ISU și ai Poliției de Frontieră, în cadrul proiectului național „O viață cât un Centenar” batrani 100 de ani (2)

La nivel național, Ministerul Afacerilor Interne desfășoară proiectul „O viață cât un Centenar”, având ca scop mediatizarea și promovarea poveștilor de viață ale unor români născuți în anul Marii Uniri. Astfel, angajații MAI vor ajunge la cele 250 de persoane care au împlinit sau vor împlini în anul 2018 vârsta de 100 de ani pentru a-i cunoaște, a le asculta poveștile și pentru a învăța din experiența unui centenar trăit în România.

Şase suceveni, născuți în 1918, an în care toate provinciile istorice locuite de români s-au unit cu România și s-a realizat Marea Unire, au fost felicitați de prefectul jude­țului – Mirela Elena Adomnicăi – și de șefii structurilor teritoriale ale Ministerului Afa­cerilor Interne (Inspectoratul de Poliție al Județului Suceava, Inspectoratul Județean de Jandarmi Suceava, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Suceava și Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava). Evenimentele au fost organizate în perioada 20 iunie – 06 iulie 2018, reprezentanții autorităților deplasându-se în teritoriu la locuințele persoanelor născute în Anul Centenar.batrani 100 de ani (1)

Centenarii suceveni din Fălticeni, Preutești, Slatina, Grămești, Fântânele și Ciocănești s-au bucurat de vizită și au povestit autorităților istoria unui veac de viață trăit în România. Fiecare centenar sucevean și-a istorisit viața, o viață simplă și cinstită, și-a adus aminte de clipele feri­cite, dar și de anii cruzi ai războiului. De asemenea, cei șase au relatat sfaturile și povețele pe care le-au transmis fiilor/fiicelor, nepoților și strănepoților: să nu renunțe la visele lor și la lucrurile în care cred și să-și iubească țara.

Centenarii din județ au primit un mesaj de felicitare din partea Ministrului Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, însoțit de un tricolor și o insignă cu inscripția „România 100”. însemnele naționale au fost păstrate la piept cu deosebit respect de sărbătoriți, oameni simpli, patrioți, care prin faptele lor și-au demonstrat atașamentul față de România.

Toate acestea au reprezentat un mic semn de respect pe care îl datorăm acestor oameni în an centenar. Ei sunt sucevenii noștri de-o vârstă cu România Mare în fața cărora ne înclinăm cu onoare, le mulțumim pentru sacrificiile făcute și pentru lecțiile de viață oferite. (D.Z.)

Vezi si

Peste un milion de euro în 2022 din taxele, abonamentele și amenzile la parcările publice din Suceava

Viceprimarul Lucian Harșovschi este de părere că „pentru majoritatea sucevenilor parcările cu plată sunt de …