Monday , February 6 2023

Sase ani de închisoare pentru un bărbat din Verești care l-a lovit cu bâta în cap pe un cosătean pentru că nu i-a înapoiat o butelie

Un bărbat de 37 de ani l-a lovit cu o bâtă în cap pe un consătean care nu i-a înapoiat o butelie. Agresorul a fost condamnat la închisoare pentru tentativă de omor. Decizia nu este definitivă  sentina

Tribunalul Suceava l-a condamnat pe inculpatul Daniel Hulboacă la șase ani de închisoare pentru tentativă de omor. Decizia judecătorilor suceveni nu este definitivă, ea poate fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare.

Amintim că la sfârșitul anului trecut, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Daniel Hulboacă, de 37 de ani, din comuna Verești, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor.

Anchetatorii au stabilit faptul că în seara de 29 noiembrie 2017, în jurul orei 19.00, persoana vătămată U.V., în vârstă de 61 de ani, se deplasa spre locuința sa cu bicicleta, împreună cu numita A.V. pe raza satului Bursuceni.

Pe drum, cei doi au fost depășiți de căruța în care se aflau cei doi copii minori ai inculpatului Daniel Hulboacă, iar la scurt timp după ce faetonul a trecut de cele două persoane și-a făcut apariția inculpatul Daniel Hulboacă. Acesta s-a îndreptat spre victimă și a inițiat un scandal, o altercație verbală, reproșându-i bărbatului că are o datorie la el, că trebuie să îi returneze o butelie ori contravaloarea în bani a acelui bun.

În momentele imediat următoare, inculpatul a inițiat un atac asupra persoanei vătămate, i-a aplicat acesteia o lovitură cu o bâtă în zona capului. Lovitura a fost una foarte puternică întrucât bărbatul de 61 de ani a căzut în apropierea unui șanț.

Nu după mult timp, la fața locului au revenit cei doi copii ai inculpatului, iar  agresorul a urcat victima în căruță și a transportat-o ulterior la domiciliul acesteia. Victima a fost transportată la spital a doua zi.

Potrivit raportului medico-legal emis de Serviciul de Medicină Legală Suceava, victima a prezentat un traumatism cranio-facial grav cu stare de comă (hematom extradural fronto-parietal stâng) ce a necesitat intervenție chirurgicală de urgență, fractură cominutivă fronto-temporo-parietal stângă, o echimoză palpebrală cu hemoragie subconjunctivală stânga, echimoze, excoriații. Leziunile au necesitat pentru vindecare 40 – 45 de zile de îngrijiri medicale, viața fiindu-i pusă în primejdie. (Dănuț ZUZEAC)

Vezi si

Ministerul Educației a emis avizul de constituire a Consorțiului DUAL USV

Va fi înființat un campus integrat pentru învățământ dual, pe terenul de 30 ha pe …