Monday , December 4 2023

Sapte țigani din Gulia au scăpat de închisoare după ce au bătut cu pari, topoare și bărdițe trei consăteni

Sapte membri ai clanului de țigani Iordache din Gulia – Dolhasca au fost trimiși în judecată după ce au tăbărât cu sape, topoare și pari asupra a trei persoane din familia Sârbu. Victimele au fost atacate cu sălbăticie, fiind nevoie de intervenția caguliștilor pentru aplanarea conflictului. Toți cei șapte agresori au fost condamnați la câte șase luni de închisoare cu suspendare  

 judecatorie falticeni inaugurare -1 [800x600]

Judecătoria Fălticeni i-a condamnat pe inculpații Mar­cel Sa­va, Vasile Eugen Iordache, Ion Ma­rian Iordache, Georgel Chi­riac, Vasile Iordache, Alexandru Chiriac, Nicolae Iordache la câte șase luni de închisoare cu suspen­dare pentru comi­terea infracțiunilor de „tulburarea ordinii și liniștii publice” și „lovire sau alte violențe”. Decizia judecătorilor fălticeneni nu este definitivă, ea poate fi atacată prin apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Amintim că la data de 17 ­fe­bruarie 2016, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Su­­ceava au dispus trimiterea în judecată a inculpaților Marcel Sava, de 44 de ani, Vasile Eugen Iordache, de 63 de ani, Ion Marin Iordache, de 36 de ani, Georgel Chiriac, de 43 de ani, Vasile Iordache, de 41 de ani, Alexandru Chiriac, de 21 de ani și Nicolae Iordache, de 35 de ani, toți din Gulia – Dolhasca, pentru comiterea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și loviri sau alte violențe.

În dimineața zilei de 6 decembrie 2013, în timp ce persoana vătămată Gheorghiță Sârbu, de 47 de ani, se deplasa pe jos, pe ra­za lo­calității Gulia, oraș Dolhasca spre satul Probota, în dreptul lo­cuinței persoanei vătămate Ecaterina Dulap, de 27 de ani, a fost ur­mărit și ajuns din urmă de către inculpații Vasile Eugen Iordache, Ion Marian Iordache, Georgel Chiriac, Alexandru Chiriac și Marcel Sava, care s-au năpustit asu­pra sa cu obiectele contonden­te pe care le aveau (Marcel Sava avea în mâini un topor, Ion ­Ma­rian Iordache avea o sapă, iar cei­lalți pari și bâte din lemn) și i-au aplicat multiple lovituri la nivelul corpului, dar și al capului. Inculpaților li s-au alăturat și Neculai Iorache, poreclit „Tărzănel”, și in­culpatul Vasile Iorache, care i-au aplicat și ei lovituri la nivelul corpului.

Persoana vătămată Gheorghiță Sârbu s-a refugiat în locuința Ecaterinei Dulap, unde a fost urmărită de către inculpații Marcel Sava și Ion Marian Iordache. Inculpații au exercitat acte de violențe asupra persoanei vătămate Ecaterina Du­lap, primul lovind-o cu muchia de la o bărdiță în zona capului, iar cel de-al doilea cu un par peste mâna dreaptă.

Auzind strigătele de ajutor ale lui Gheorghiță Sârbu, persoana vă­tămată Mariana Sârbu a ieșit în stradă, iar în momentul în care aceasta a strigat către agresori să în­ceteze, să nu îl mai lovească pe Gheorghiță Sârbu, inculpații Vasi­le Eugen Iordache și Alexandru Florin Chiriac și-au îndreptat ata­cul împotriva ei, primul apli­cân­du-i lovituri la nivelul corpului cu parul, iar al doilea lovind-o cu picioarele.

În jurul orei 07.50, Segal Sârbu, de 30 de ani, a anunțat po­liția prin apel la 112, solicitând echipaje de poliție la fața locului. La scurt timp, un echipaj de din cadrul Poliției orașului Dolhasca s-a deplasat la fața locului, dar din cauza numărului mare de persoa­ne prezente, a scandalului public produs și pentru restabilirea ordinii au fost chemați luptători de in­tervenție rapidă din cadrul IPJ Suceava.

Conform  concluziilor raportului de constatare medico-legală emis de SML Suceava, Ecaterina Dulap a prezentat leziuni ce au putut fi produse prin loviri cu corpuri contondente și care au necesitat pentru vindecare un număr de 15 – 16 zile de îngrijiri ­me­di­cale; Mariana Sârbu a suferit ­le­ziuni (contuzii hemitorace stâng și membre cu echimoză și hematom) ce au necesitat pentru vindecare un număr de 13-15 zile, iar ­Gheor­­­ghiță Sârbu a suferit un număr de patru plăgi contuzie epicraniene, o plagă tăiată epicraniană, două plăgi tăiate superficial torace posterior, fracturi a trei coaste hemitorace stâng, leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr total de 23 – 25 de zile de îngrijiri medicale.

Având în vedere gravitatea fap­telor comise, la data de 6 decembrie 2013 organele de cercetare penală au dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, iar procurorii au luat față de cei șapte inculpați măsura obli­gării de a nu părăsi localitatea Gu­lia, oraș Dolhasca, pe o durată de 30 de zile. (Dănuț ZUZEAC)

Vezi si

Șase percheziții la o rețea româno-ucraineană de contrabandiști. Trei indivizi arestați, patru mașini și aproape 40.000 de pachete cu țigări, confiscate (FOTO, VIDEO)

Vineri, 1 decembrie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, împreună cu procurorii …