Wednesday , July 6 2022

Sapte țigani din Gulia au fost trimiși în judecată după o bătaie ca-n Vestul Sălbatic

Sapte membri ai clanului de țigani Iordache din Gulia Dolhasca au fost trimiși în judecată după ce au tăbărât cu sape, topoare și pari asupra a trei persoane din familia Sârbu. Victimele au fost atacate cu sălbăticie, fiind nevoie de intervenția caguliștilor pentru aplanarea conflictului 

 bataie tigani


Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpaților Marcel Sava, de 44 de ani, Vasile Eugen Iordache, de 63 de ani, Ion Marin Iordache, de 36 de ani, Georgel Chiriac, de 43 de ani, Vasile Iordache, de 41 de ani, Alexandru Chiriac, de 21 de ani și Nicolae Iordache, de 35 de ani, toți din Gulia – Dolhasca, pentru comiterea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și loviri sau alte violențe.
În dimineața zilei de 6 decembrie 2013, în timp ce persoana vătămată Gheorghiță Sârbu, de 47 de ani, se deplasa pe jos, pe raza localității Gulia, oraș Dolhasca spre satul Probota, în dreptul locuinței persoanei vătămate Ecaterina Dulap, de 27 de ani, a fost urmărit și ajuns din urmă de către inculpații Vasile Eugen Iordache, Ion Marian Iordache, Georgel Chiriac, Alexandru Chiriac și Marcel Sava, care s-au năpustit asupra sa cu obiectele contondente pe care le aveau (Marcel Sava avea în mâini un topor, Ion Marian Iordache avea o sapă, iar ceilalți pari și bâte din lemn) și i-au aplicat multiple lovituri la nivelul corpului, dar și al capului. Inculpaților li s-au alăturat și Neculai Iorache poreclit „Tărzănel” și inculpatul Vasile Iordache care i-au aplicat și ei lovituri la nivelul corpului.
Persoana vătămată Gheorgiță Sârbu s-a refugiat în locuința Ecaterina Dulap, unde a fost urmărită de către inculpații Marcel Sava și Ion Marian Iordache. Inculpații au exercitat acte de violențe asupra persoanei vătămate Ecaterina Dulap, primul lovind-o cu muchia de la o bărdiță în zona capului, iar cel de-al doilea cu un par peste mâna dreaptă.
Auzind strigătele de ajutor ale lui Gheorghiță Sârbu, persoana vătămată Mariana Sârbu a ieșit în stradă, iar în momentul în care aceasta a strigat către agresori să înceteze, să nu îl mai lovească pe Gheorghiță Sârbu, inculpații Vasile Eugen Iordache și Alexandru Florin Chiriac și-au îndreptat atacul împotriva ei, primul aplicându-i lovituri la nivelul corpului cu parul, iar al doilea lovind-o cu picioarele.
În jurul orei 07.50, Segal Sârbu, de 30 de ani – a anunțat poliția prin apel la 112 solicitând echipaje de poliție la fața locului. La scurt timp, un echipaj de din cadrul Poliției orașului Dolhasca s-a deplasat la fața locului, dar din cauza numărului mare de persoane prezente, a scandalului public produs și pentru restabilirea ordinii au fost chemați luptători de intervenție rapidă din cadrul IPJ Suceava.
Conform  concluziilor raportului de constatare  medico-legală emis de SML Suceava, Ecaterina Dulap a prezentat leziuni ce au putut fi produse prin loviri cu corpuri contondente și care au necesitat pentru vindecare un număr de 15 – 16 zile de îngrijiri medicale; Mariana Sârbu a suferit leziuni (contuzii hemitorace stâng și membre cu echimoză și hematom) ce au necesitat pentru vindecare un număr de 13-15 zile, iar Gheorghiță Sârbu a suferit un număr de patru plăgi contuzie epicraniene, o plagă tăiată epicraniană, două plăgi tăiate superficial torace posterior, fracturi a trei coaste hemitorace stâng, leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr total de 23 – 25 de zile de îngrijiri medicale.
Având în vedere gravitatea faptelor comise, la data de 6 decembrie 2013 organele de cercetare penală au dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, iar procurorii au luat față de cei șapte inculpați măsura obligării de a nu părăsi localitatea Gulia, oraș Dolhasca, pe o durată de 30 de zile. (Dănuț ZUZEAC)

Vezi si

COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică accentuată, ploi torențiale și vijelii

Administrația Națională de Meteorologie a emis miercuri o atenționare meteo COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică …