Tuesday , June 6 2023

Șapte suceveni au decedat de la începutul lunii martie, după ce au fost diagnosticați cu Covid

În cursul lunii februarie, s-au înregistrat cinci decese. De pe 1 martie și până acum, 348 de suceveni au fost diagnosticați cu Covid-19.

Numărul cazurilor de suceveni diagnosticați cu Covid-19 este în creștere de la începutul anului, iar cadrele medicale recomandă populației să se protejeze împotriva acestui virus. În această lună, sunt deja 348 de suceveni care au fost diagnosticați cu Covid, iar în tot cursul lunii trecute s-au înregistrat 381 de cazuri. Cele mai multe cazuri au fost diagnosticate pe data de 7 martie, când din aproape 800 de teste făcute, 32 au avut rezultate pozitive.

În cursul lunii ianuarie s-au înregistrat mai multe îmbolnăviri decât în lunile octombrie, noiembrie și decembrie la un loc. În județ mai sunt centre de evaluare Covid la Spitalul Județean, la Spitalul din Câmpulung Moldovenesc și la Spitalul Rădăuți. Din nefericire, cinci suceveni diagnosticați cu Covid 19 au decedat în cursul lunii februarie, iar de la 1 martie până în prezent s-au înregistrat șapte decese printre pacienții diagnosticați cu Covid 19.

În spitalele din județ, ieri erau internați 41 de pacienți cu Covid care prezintă forme mai grave de boală, fiind libere încă 54 de paturi. Dintre acești pacienți, doi sunt copii. Cei mai mulți pacienți Covid sunt internați la spitalele din Suceava și Rădăuți, cu câte 16, respectiv zece cazuri.  

Zece medici de familie din județ administrează noile vaccinuri anti-Covid. Este vorba despre un singur medic din municipiul Suceava și de medici de familie din Vulturești, Moara, Zvoriștea, Preutești, Fântâna Mare, Câmpulung Moldovenesc, Dorna Candrenilor și Dolhești. ”Vaccinarea împotriva Covid-19 este opțională, se face la cerere, pe baza consimțământului informat și este gratuită. În municipiul Suceava vaccinul  anti-COVID-19 Cominarty Omicron, poate fi efectuat la CMI Dr. Șerban Elena Drăguța. Vaccinul  Cominarty Omicron  se administrează persoanelor care au minimum trei luni de la ultima doză din schema de vaccinare primară anti-COVID-19. Comirnaty Original/Omicron BA.4-5 (15/15 micrograme)/doză dispersie injectabilă este indicat pentru imunizare activă pentru prevenirea bolii COVID-19 cauzate de SARS-CoV-2, la persoane cu vârsta de 12 ani și peste, cărora li s-a administrat anterior cel puțin o schemă primară de vaccinare împotriva bolii COVID-19.”, a declarat Gabriela Budeanu, purtătoare de cuvânt în cadrul Direcției de Sănătate Publică Suceava.

Cei care doresc să se vaccineze împotriva acestui virus, o pot face și într-unul din cele două centre de vaccinare deschise în județ, și anume la Spitalul de Boli Cronice Siret și la Spitalul Orășenesc Gura Humorului. (Cristina RUŞTI)

 

Vezi si

Peste 1.000 de amenzi, în valoare de 552.000 de lei, aplicate de polițiștii suceveni în minivacanța de 1 Iunie și Rusalii

Având în vedere evenimentele organizate în contextul Zilei de 1 Iunie dar și cu prilejul …