Wednesday , October 5 2022

Sapte șoferi, prinși băuți la volan pe șoselele din județ

Aceștia aveau alcoolemii cuprinse între 0,41 și 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat

alcool politie

La sfârșitul săptămânii recent încheiate, mai mulți șoferi au fost prinși băuți la volan. Unul dintre aceștia chiar conducea o mașină neînmatriculată. Recordman a fost un bărbat din Siminicea, care avea o alcoolemie de 1,02 mg/l. La data de 24 martie 2017, la ora 19.40, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe strada Pleșești Gane din localitate autoutilitara condusă de un localnic de 55 de ani. Deoarece mirosea a băuturi alcoolice, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele său a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

In aceeași zi, în jurul orei 22.40, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control pe strada Constantin Dobrogeanu – Gherea, din municipiul Rădăuți, mașina condusă de un localnic de 40 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Rădăuțeanul s-a ales cu un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

In noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 01.25, o patrulă din cadrul Secției 3 de Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 17A, pe raza comunei Marginea autoturismul condus de un tânăr de 21 de ani, din comuna Arbore. Cum acesta mirosea a băuturi alcoolice, a fost pus să sufle în aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul s-a pricopsit cu un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

La data de 25 martie 2017, în jurul orei 14.05, un echipaj din cadrul Postului de poliție Dumbrăveni și Poliției orașului Salcea a oprit pentru control pe DJ 208B, pe raza localității Siminicea, mașina condusă de un localnic de 45 de ani. Deoarece mirosea a băuturi alcoolice, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele lui a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

In aceeași zi, la ora 16.40, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a observat oprit pe marginea DN 29A, din comuna Adâncata, un autoturism cu număr provizoriu de înmatriculare și lângă vehicul un bărbat de 30 de ani, din județul Botoșani, aflat sub influența băuturilor alcoolice. Cum mirosea a băuturi alcoolice, botoșăneanul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, în urma verificărilor făcute în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că autovehiculul este neînmatriculat, autorizația de circulație provizorie fiind expirată din data de 28 februarie 2017. În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

In seara zilei de 25 martie 2017, la ora 22.40, o patrulă din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Preutești a oprit pentru control pe un drum comunal din satul Hârtop autoturismul condus de un localnic de 39 de ani. Întrucât mirosea a băuturi alcoolice, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele lui a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”. In aceeași seară, la ora 21.20, o patrulă intercomunală din cadrul Posturilor de poliție Poieni Solca și Arbore a oprit pentru control pe un drum comunal din localitatea Poieni Solca autoturismul înmatriculat în străinătate condus de un localnic de 34 de ani. Pentru că mirosea a băuturi alcoolice, bărbatul a fost pus să sufle în aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. El are acum dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”. (D.Z.)

Vezi si

TIR din Suceava, încărcat cu 24 de tone de vechituri și gunoaie din Suedia, oprit la intrarea în țară

Marți, 04 octombrie a.c., în jurul orei 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, …