Saturday , September 18 2021

Șapte scandalagii, doi din Ilișești și cinci din Corocăiești, băgați în arest de polițiștii suceveni

Doi dintre aceștia s-au bătut și-au distrus bunuri dintr-o benzinărie din Ilișești, iar ceilalți (patru bărbați și o femeie) s-au bătut și au făcut scandal pe 1 martie pe ulițele din Corocăiești. Toți cei șapte nu au depus plângeri penale și nu s-au constituit parte in vreun proces, dar polițiștii consideră că prin faptele lor au ”tulburat ordinea și liniștea publică, generând un sentiment de insecuritate socială”

Marți, 3 august 2021, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Secția de Poliție Rurală Șcheia au reușit probarea activității infracționale a doi bărbați care în data de 29.07.2021, ora 00.30, au recurs la acte de violență și distrugeri în incinta unei stații de alimentare cu carburanți din Ilișești.

Cei doi au avut un conflict, urmat de acte de violență fizice reciproce și distrugeri ale unor bunuri aparținând unității economice.  Cele două persoane implicate au ales să nu depună plângeri și să își retragă orice poziție procesuală, însă, având în vedere gravitatea faptelor și impactul asupra sentimentului de ordine și liniște publică, polițiști s-au sesizat din oficiu și au continuat cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburare a ordinii și liniștii publice.

În data de 2 august s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de cei doi bărbați implicați în agresiune pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice. Suspecții au fost audiați și în baza probatoriului administrat celor doi bărbați implicați pentru o perioadă de 24 de ore, aceștia fiind introduși în arestul IPJ Suceava, pentru săvârșirea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice.

Pe de altă parte, tot în cursul zilei de marți, 3 august, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ipotești au  dispus reținerea față de 5 persoane implicate într-un conflict pe raza localității Corocăiești. Deși au ales să își retragă plângerile depuse și să nu își asume poziții procesuale, protagoniștii unui scandal care a generat o stare de insecuritate socială au ajuns în arestul IPJ Suceava, după luni întregi de cercetări și administrare de material probator.

Pe 1 martie 2020, nouă membri ai două familii din satul Corocăiești s-au bpătut între ei pe un drum comunal din localitate . Polițiștii consideră că. Prin faptele lor, aceștia au ”stârnit indignarea comunității care percepea aceste persoane prin prisma erijării ca lideri informali, capabili să inducă un aparent sentiment de autoritate prin desconsiderarea legii”.

După o laborioasă activitate de documentare, audieri de persoane și administrare de material probator, în data de 3 august 2021, la ora 06.00, au fost efectuate 3 percheziții domiciliare la domiciliile a 8 persoane implicate în agresiune. Au fost puse în aplicare 5 mandate de aducere față de 5 persoane.

În urma audierilor și administrării materialului probator, toate cele 5 persoane (4 barbați și o femeie) cu vârste cuprinse între 19 și 53 au fost reținute și introduse în arestul IPJ Suceava sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice.

În luna august 2021 IPJ Suceava desfășoară prin toate structurile acțiuni ample pe toate segmentele de activitate pentru prevenirea faptelor antisociale și creșterea gradului de siguranță publică a cetățeanului. Activitățile de prevenire și de informare derulate în contextul creșterii afluxului de persoane ca urmare a venirii în țară a persoanelor aflate la muncă în străinătate sau a turiștilor sunt completate de acțiuni ferme de combatere a faptelor cu violență și de dispunere a unor măsuri procesuale față de cei care tulbură ordinea și liniștea publică, generând un sentiment de insecuritate socială. Principalele domenii vizate de acțiunile poliției sunt siguranța rutieră și faptele cu violență de natură a tulbura ordinea și liniștea publică”, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Suceava.

Vezi si

Ministrul de Interne: Incidentul de la Suceava, de neînţeles; cei care exploatau masa lemnoasă acolo o făceau legal

Ministrul de Interne, Lucian Bode, apreciază că incidentul de la Suceava, unde doi jurnalişti şi …