Sunday , December 4 2022

Sapte persoane internate în Spitalul Judeţean cu toxiinfecţii alimentare provocate de căpşuni

capsuni [800x600]

Este vorba despre şase copii, cu vârste cuprinse între doi şi zece ani, şi o femeie însărcinată în luna a şaptea.  Surse medicale cred că ar fi vorba despre stropirea fructelor în exces cu diferite substanţe chimice. Toţi bolnavii au declarat că au mâncat căpşuni cumpărate din piaţa Burdujeni. DSP Suceava a demarat o anchetă şi a prelevat probe

In seara zilei de joi, 29 mai, nu mai puţin de şapte pacienţi s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava, acuzând stări de vomă, greaţă, ameţeli şi scaune diareice. Toţi au declarat că au mâncat căpşuni cumpărate din piaţa Burdujeni. Este vorba despre şase copii cu vârste cuprinse între doi şi zece ani, la care se adaugă şi o femeie însărcinată în şapte luni. Patru dintre copii sunt fraţi, iar părinţii acestora le-au spus medicilor urgentişti că au mâncat căpşuni cu smântână. Aceştia au fost internaţi la secţia de Boli Infecţioase a spitalului sucevean cu diagnosticul de toxiinfecţie alimentară. Un inspector din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava s-a deplasat la domiciliul acestora în Burdujeni şi a recoltat probe pentru a se putea constata exact care ingredient a provocat toxiinfecţia alimentară. Surse medicale susţin însă că ar fi vorba despre stropirea fructelor în exces cu diferite substanţe chimice. (Cristina RUSTI)

Vezi si

Peste 23,6 milioane de lei au încasat sucevenii care au cazat refugiați ucraineni

De la începutul războiului în Ucraina, România a cheltuit 75 de milioane de euro pentru …

2 comments

  1. Omul_zburator

    Oare le-au mancat nesplate? CIne stie? Trebuie o ancheta, sunt copii implicati aici.

  2. Multe persoane au avut probleme dup[ consumul de căpșuni.Unii nu așa grave .Ceva au căpsunele ,sunt f.toxice.