Şapte percheziții și două persoane reținute într-un dosar de trafic cu țigări

reportersite
21 ianuarie 2021, 7:15

Marți, 19 ianuarie, în cadrul unui dosar penal instrumentat de lucrători din cadrul I.P.J. Suceava S.I.C.E.-Biroul Combatere Fraude Vamale, au fost puse în aplicare 7 mandate de percheziție domiciliară, din care 6 mandate pe raza județului Suceava și un mandat pe raza județului Dâmbovița, fiind vizate persoane implicate în traficul cu țigarete de proveniență extracomunitară.

În urma activităților întreprinse, în 5 dintre cele 7 locații percheziționate, au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor 21.640 bucăți țigarete de proveniență extracomunitară, de diferite mărci, prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului prin deținerea cantității susmenționată, fiind de aproximativ de 14.066 lei.

La sediul poliției au fost conduse 2 persoane, în vederea audierii și luării măsurilor legale care se impun.  În urma activităților de cercetare și urmărire penală derulate față de A. Cristian, de 46 de ani, și M. Domnica-Doina, de 41 de ani, a fost luată măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 ore.

A. Cristian a fost prezentat instanței de judecată competentă cu propunere de luare a unei măsuri preventive privative de libertate, iar M. Domnica-Doina  a fost prezentată unității de parchet în cursul zilei de 20.01.2021 în vederea luării măsurilor procedurale ce se impun.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii unor infracțiuni de „contrabandă”.   (O.S.)