A crescut numarul pacientilor COVID in stare grava: Dintre cei 11 internati la ATI in Spitalul Judetean, sapte sunt ventilati

reportersite
13 iulie 2020, 15:53

Luni, 13 iulie, ora 9.00, conform datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3589 de persoane declarate vindecate. Ceea ce se remarca azi fata de zilele precedente este cresterea numarului de pacienti COVID in stare grava: din 11 internati la ATI, sapte sunt ventilati. 

 La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate șase persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate cinci persoane vindecate.

Din totalul celor 510 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava 104 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19 și 406 sunt pacienți nonCovid. În secția ATI sunt internați 11 pacienți, dintre care șapte pacienți sunt ventilați.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 25 de pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 7 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, Prefectura Suceava anunta ca din cele 114 unități administrativ teritoriale 51 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 35 au câte un caz în evoluție, 21 au sub cinci cazuri în evoluție, 4 au sub zece cazuri în evoluție iar 3 au peste zece cazuri în evoluție.

In cursul zilei de ieri au actionat pentru prevenirea răspândirii SARS-Cov2 și verificarea modului de respectare a măsurilor de protectie 85 de politiști, jandarmi, lucrători ISU dar și specialiști din cadrul ITM, DSP, DSVSA. Au fost verificate 108 societăți comerciale și au fost aplicate 47 de sancțiuni contravenționale pentru nerepecatarea măsurilor de protecție individuală sau pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a riscului de către agenții economici, valoarea sancțiunilor fiind de 38.250 lei.

In aceasta perioada au fost intensificate acțiunile de verificare și control, scopul fiind în principal responsabilizarea cetățenilor dar si a agenților economici.

De asemenea, pentru prevenirea răspândirii SARS-Cov2 au acționat și efective ale Inspectoratului Poliției de Frontieră Suceava formate din 15 polițiști de frontieră cu 9 autospeciale, care au derulat 9 acțiuni preventive în Punctul de Trecere al Frontierei Siret și în zona Rădăuți, fiind verificați transportatorii de mărfuri și participanții la trafic. (O.S.)