Thursday , September 29 2022

Şapte noi stații de încărcare a mașinilor electrice în Suceava, în aproximativ un an

Pe strada Universității și Ana Ipătescu (lângă hotel Bucovina) vor fi amplasate câte două stații de încărcare rapidă și ultrarapidă a mașinilor electrice, iar câte una pe strada Republicii (în spate la magazin Bucovina), Vasile Alecsandri și Gheorghe Doja.

Un anunț în acest sens a fost făcut de viceprimarul Lucian Harșovschi, potrivit căruia termenul de montare a stațiilor de încărcare este de 8 luni de zile de la semnarea contractului.

Deocamdată însă abia a avut loc licitația și probabil va mai dura ceva timp până la analizarea ofertelor, deliberarea asupra câștigătorului și încheierea contractului cu cel căruia i se va atribui în finalul procedurii.

De altfel, șapte oferte au fost depuse la licitația organizată de Primăria Suceava pentru montarea a șapte stații de încărcare a mașinilor electrice. Potrivit celor precizate în conferința de presă de miercuri, 9 iunie, de viceprimarul Lucian Harșovschi, investiția va fi finanțată din bani de la Administrația Fondului de Mediu fiind alocați 1,302 milioane de lei. „Sunt șapte ofertanți și asta înseamnă că vom putea face investiția cu un preț mai mic”, a spus vicele.

Conform celor precizate de viceprimar, în municipiul Suceava există în prezent 352 de mașini electrice din care 186 deținute de persoane fizice iar restul de persoane juridice. În municipiul Suceava au mai fost montate 28 de stații de încărcare pentru mașini electrice cu fonduri elvețiene suma cheltuită fiind de 10,070 milioane de lei fără TVA. (D.P.)

Vezi si

Absolventă a Colegiului Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, premiată și felicitată de conducerea ASE București și de ministrul Educației

Absolventa Colegiului Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, promoția 2022, Denisa Siminiuc, a fost premiată și felicitată …