Wednesday , February 1 2023

Sapte elevi suceveni intră la liceu cu media 10,00

Ierarhia computerizată a admiterii în liceu, publicată marţi, arată că patru absolvenţi de gimnaziu din Suceava şi trei din Gura Humorului au obţinut media de admitere 10,00. Toţi cei trei elevi din Humor provin de la Scoala “Teodor Balan” . 242 de elevi din judeţ au medii peste 9,50. Primul copil de la ţară situat în ierarhia computerizată este Emilia Raluca Ruşti, de la Scoala 2 Iaslovăţ, care ocupă poziţia 26 pe judeţ, cu 9,89admitere

Marţi la prânz, pe site-ul admitere.edu.ro a fost publicată ierarhia computerizată a admiterii la liceu pentru fiecare judeţ. Dintre absolvenţii clasei a VIII-a din judeţul Suceava, şapte au obţinut media de admitere 10. Patru dintre aceştia sunt din Suceava, iar trei din Gura Humorului. Ei au obţinut media 10,00 atât la Evaluarea Naţională, cât şi în cei patru ani de gimnaziu.

Incă 10 elevi au medii peste 9,95. La o sutime de media perfectă s-au situat doi elevi, unul de la Scoala 10 şi unul de la CN «Petru Rareş» , ambii din Suceava. Alte două medii de 9,97, patru de 9,96 şi două de 9,95 completează partea de sus a clasamentului.

Absolvenţii de gimnaziu din judeţul Suceava care vor intra la liceul dorit cu media maximă de admitere sunt: Maria Andoni de la Scoala Gimnazială nr.8 Suceava, Nicoleta Ofelia Ceocan de la Scoala Gimnazială nr.1 Suceava, Diana Maria Dan, Adrian Diaconiţa şi George Matei Volanschi, toţi trei de la Scoala Gimnazială “Teodor Balan” Gura Humorului, Eduard Valentin Dumitrescul de la Colegiul Naţional “Stefan cel Mare” Suceava şi Cătălina Gabor de la Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava.

Cu media de admitere 9,99, doi elevi din Suceava, Alexia Ianoş de la Scoala Gimnazială nr.10 şi Sabin Doboş de la Colegiul Naţional “Petru Rareş”, vor opta şi ei fără emoţii pentru orice colegiu la care aleg să studieze.

De remarcat că în judeţ există 17 medii situate între 9,90 şi 10,00. Alţi 42 de elevi au oţinut medii de admitere între 9,80 şi 9,90.

Elevul din mediul rural situat primul în ierarhia de admitere se regăseşte la poziţia 26, cu media 9,89: Emilia Raluca Ruşti, care a absolvit Scoala Gimnazială nr. 2 din Iaslovăţ. Cu 9,83, Vasile Bârgăuan, situat pe poziţia 49 pe judeţ, absolvent al Scolii Gimnaziale din Botoşana, va putea ocupa, dacă doreşte, un loc la un colegiu de elită.

In total, 242 de elevi din judeţ au obţinut medii de admitere peste 9,50 şi nu trebuie să-şi facă mari griji la ce liceu vor fi admişi.

Dintre cei 5960 de elevi aflaţi în ierarhia computerizată a judeţului Suceava, 974 de elevi au medii sub 5,00.

Părinţii, elevii şi diriginţii se vor întâlni în perioada 29 iunie – 3 iulie pentru a completa fişele de înscriere la liceu cu cât mai multe opţiuni, pentru a creşte şansele elevilor la un loc aproape de cel dorit la prima repartiţie computerizată. Fişele vor fi transmise de Centrul Judeţean de Admitere la Bucureşti pe 4 iulie, iar pe data de 9 iulie va avea loc la nivel naţional repartizarea computerizată la o unitate de învăţământ liceal. Atunci, practic, absolvenţii de clasa a VIII-a vor afla la ce liceu vor studia. (Cornelia A.)

 

Vezi si

”Spune NU cariilor!”, campanie de igienă orală derulată în 94 unități de învățământ, la inițiativa Grădiniței ”Țăndărică” Suceava

”Scopul campaniei a fost îndeplinit cu succes prin intermediul numeroaselor activități desfășurate prin mijloace de …