Wednesday , November 30 2022

Sapte copii dorm într-un grajd, după ce le-a ars casa. Disperată, mama lor a încercat să se sinucidă şi zace acum în spital

Micuţii sunt la mila vecinilor, iar pentru o bucată de pâine muncesc pe unde apucă, chiar dacă toţi sunt încă minori. Primăria Ulma nu a demarat într-un an de zile o anchetă socială pentru că «tatăl e un om care nu vrea să muncească», a motivat primarul Petru Marocico   
copila saraca [1600x1200]


In satul Lupcina, comuna Ulma, trăiesc şapte copii împreună cu părinţii lor într-un adăpost de animale, de când familia şi-a pierdut toată agoniseala într-un incendiu, în luna august a anului trecut. Micuţii sunt la mila vecinilor, iar pentru o bucată de pâine muncesc pe unde apucă chiar dacă toţi sunt încă minori. Aşa cum povestesc vecinii, copiii sunt sfioşi şi respectuoşi şi trebuie să muncească pentru a merge la şcoală. “Muncesc cu ziua pe unde apucă şi se ajută unul pe celălalt. Incă de la incendiu, de anul trecut, mama a suferit o depresie puternică şi acum ia tratament pentru nervi. Trebuie să meargă la control, la Suceava, o dată la două luni, dar de multe ori nu se duce că nu are bani de autobuz. Părintele de la Iaslovăţ a mai făcut câte o colectă pe la oamenii cu suflet din zonă şi i-a ajutat dar sunt prea săraci. Mi se rupe sufletul de copiii aştia care n-au nici o vină şi dorm în grajd. Vine iarna şi poate o să-i găsească cineva într-o dimineaţă îngeţaţi, doamne fereşte”, a povestit cu vocea gâtuită de durere o vecină.
La nivelul Primăriei Ulma nu s-a demarat până acum vreo anchetă socială prin care să se urmărească soarta acestor copii, primarul motivând că tatăl lor este un bărbat bun de muncă şi ar trebui să-i întreţină. “Tatăl e un om care nu vrea să muncească, e consumator de băuturi alcoolice şi nu manifestă nici un interes faţă de familie. Am tot încercat să-l ajutăm, dar degeaba”, susţine Petru Marocico, primarul comunei Ulma. Ca urmare a solicitărilor reporterilor “Obiectiv”, luni, 10 noiembrie, asistentul social din cadrul Primăriei Ulma se va deplasa la “locuinţa” acestei familii pentru a se vedea exact dacă minorii sunt în siguranţă.
In tot acest timp, mama copiilor zace pe un pat de spital, după ce, din disperare a încercat să-şi ia zilele. Femeia, în vârstă de 35 de ani, a ajuns săptămâna aceasta în stare gravă la Spitalul Judeţean Suceava, cu ambulanţa, prin transfer de la Spitalul municipal Rădăuţi, după ce din dorinţa clară de a muri, a înghiţit 40 de pastile de paracetamol, doctorii fiind rezervaţi în privinţa şanselor sale de supravieţuire. “Există încă riscul de hepatită acută toxică, care poate duce şi la deces”, a declarat doctorul Tiberius Brădăţan, director medical în cadrul Spitalului Judeţean Suceava. (Cristina RUSTI)

Vezi si

Peste 300 de polițiști suceveni acționează în perioada minivacanței de Sf. Andrei și 1 Decembrie

În perioada 30 noiembrie – 04 decembrie, polițiștii de ordine publică și rutieră din cadrul …

5 comments

 1. cine este in necunostinta de cauza ,sa se abtina de la comentarii si sa afle adevarul,decat sa speculeze si sa caute vinovatii!

 2. Cade padurea pe voi acolo si nu puteti construi o casuta? Chiar asa Dl. Marocico? Sau lemnul e numai pentru vanzare si bagat banul in buzunar? Vine iarna, pentru D-zeu, faceti ceva.

 3. Sa ii fie rusine primarului. Cum poti sa ignori asa ceva? De alocatie sociala nu a auzit? Cum sa lasi copii fara casa si mancare? Daca el a avut noroc de parinti care sa il ingrijeasca, nu inseamna ca poti lasa de izbeliste niste copilasi care nu au acelasi noroc. Si mai are pretentia ca are frica de D-zeu.

 4. Va rog sa indicati adresa unde ar putea fi contactati! Sau, daca se strange un ajutor la redactia ziarului, ar fi excelent!
  Multumim.

 5. Da de ce sa se sesizeze primaria,ei sant ocupati cu fuga de la un partid la altul in functie de hotiile care le-au facut.
  Stiu ei ce inseamna un copil flamand?,stiu ei ce inseamna un copil nespalat?Ei spun ca tatal nu vrea sa munceasca.Da ce,opt copii trebuie sa sufere pentru unul care nu vrea sa munceasca?,asa este firea lui.Dar astia cu functii si inteligenta nu stiu decat sa dea vina pe unul care poate este dobitoc?
  Daca ar mai fi o revolutie?nu pun nici o paranteza la revolutie.
  20% din puturosii care sug banii oamenilor muncitori,se va intampla ceva cu ei