Saturday , December 3 2022

Sapte ani de închisoare pentru individul care a înjunghiat un bărbat în plină stradă la Gura Humorului

 Constantin Bîcu, de 48 de ani, din Vama, a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru tentativă la infracţiunea de omor. Acesta este acuzat că a înjunghiat de mai multe ori cu un birceag un bărbat care i-a dat de băut într-un bar din Gura Humorului 

palatul de justitie Suceava [800x600]

Tribunalul Suceava l-a condamnat pe inculpatul Constantin Bîcu, aflat în prezent în Penitenciarul Botoşani, la pedeapsa de şapte ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor. Inculpatul trebuie să achite părţii civile Alexandru Gutman suma de 50.000 de lei, iar Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava suma de 2.324,63 de lei, reprezentând cheltuieli de spitalizare. Decizia instanţei sucevene nu este definitivă, ea poate fi atacată prin apel în termen de 10 zile de la comunicare.
La sfârşitul lunii august 2015, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Constantin Bîcu, de 48 de ani, din comuna Vama, pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de omor. Anchetatorii au stabilit că, în după amiaza zilei de 9 august 2015, în jurul orei 17.00, după ce în prealabil a consumat băuturi alcoolice, persoana vătămată Marius G., de 32 de ani, din comuna Stulpicani, a mers cu maşina sa, condusă de un prieten, la un bar din oraşul Gura Humorului. Acolo, prietenul respectiv a rămas puţin, după care a plecat, iar Marius G. s-a aşezat singur la o masă din local şi a comandat băuturi alcoolice. La o masă din apropiere se afla şi inculpatul Constantin Bîcu.
In scurt timp, inculpatul a intrat în vorbă cu persoana vătămată, cerându-i să îi facă cinste cu o bere şi cu un coniac, lucru pe care aceasta l-a şi făcut. După un timp, în jurul orei 19.00, Bîcu şi noul său amic au părăsit împreună barul şi, în timp ce mergeau, au început să se certe, iar disputa a degenerat, în sensul că inculpatul a scos din buzunarul pantalonilor cu care era îmbrăca un briceag pe care l-a desfăcut şi, fără să îi adreseze vreun cuvânt victimei, i-a aplicat două lovituri în abdomen. Victima Marius G. a suferit leziuni grave, respectiv plăgi înţepate abdominale penetrante, care au necesitat pentru vindecare un număr de 30 – 40 de zile de îngrijiri medicalem răni care i-au pus viaţa în pericol. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Peste 23,6 milioane de lei au încasat sucevenii care au cazat refugiați ucraineni

De la începutul războiului în Ucraina, România a cheltuit 75 de milioane de euro pentru …