Tuesday , October 4 2022

Săptămâna viitoare încep lucrări pe Drumul Talienilor, iar la Axa rutieră strategică Suceava – Iași urmează preluarea amplasamentului

Gheorghe Flutur a verificat ieri mai multe șantiere la drumurile județene

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a verificat în cursul zilei de marți, 16 iunie, mai multe șantiere unde se execută lucrări la drumurile județele. șeful administrației județene sucevene a a avut în vedere, în primul rând, situația de la Mălini unde se lucrează pe tronsonul drumului județean care face legătura din centrul comunei Mălini până la Poiana Mărului, pe o distanță de circa 7 km. „Anul trecut s-a asfaltat de la limita cu comuna Slatina până la intrarea în Malini, astfel încât acum finalizăm asfaltarea la Mălini, localitate cu un important potențial turistic”, a sus Gheorghe Flutur. Președintele CJ Suceava a adăugat că săptămâna viitoare lucrările continuă pe un tronson de 14,5 Km a drumului DJ 209B, de la Mălini la Iesle. Este vorba de o porțiune cunoscută și sub numele de Drumul Talienilor (denumire legată de constructorii italieni ai drumului) sau Drumul Vitoriei Lipan (personajul feminim principal din romanul „Baltagul” al lui Mihail Sadoveanu). Drumul leagă județul Suceava de județul Neamț, pe la Crucea Talienilor, cu ieșire în DN 17B, pe raza comunei nemțene Borca.


Proiectul privitor la Drumul Talienilor este finanțat prin PNDL 2 – un program guvernamental demarat cu mai mulți ani în urmă și destinat susținerii diverselor obiective de investiții în zona de infrastructură școlară, de utilități (îndeosebi apă-canal) și rutieră de interes local și județean. Cu toate acestea, în județ se asfaltează foarte multe alte drumuri județene, a ținut să menționeze Gheorghe Flutur. La Slatina – comuna vecină cu Măliniul – președintele CJ a precizat să sunt bani necesari pentru a asfalta până la Găinești.

De asemenea, se lucrează la Boroaia, Vulturești, Hârtop, Valea Moldovei, Mușenița, Bilca, Frătăuții Noi, Frătăuții Vechi, Mănăstirea Humorului, Pleșa, Panaci, Câmpulung Moldovenesc – Rarău pe la Izvorul Alb, Gemena, Stulpicani. Sunt doar câteva exemple unde se lucrează la drumurile județene. „Ieri am avut o întâlnire cu reprezentanții firmelor care vor executa modernizarea pe Axa rutieră strategică Suceava – Iași, tronsoanele DJ 208A Suceava – Ipotești – Bosanci – Udești – Liteni – Dolhasca și  209C + 209D Suceava – Moara – Frumoasa – Liteni-Moara – Zaharești – Stroiești – Vâlcele – Costâna – Dărmănești. Urmează preluarea amplasamentului și am solicitat să grăbească începerea lucrărilor, având în vedere starea și importanța acestor drumuri”, a declarat Gheorghe Flutur. (D.P.)

Vezi si

UPDATE: Grav accident la Bunești. O femeie de 52 de ani a murit după ce o mașină a căzut de pe un podeț (FOTO)

Marti, in jurul orei 16:30, pe DC 70A, pe raza comunei Bunești, s-a produs un …

No comments

  1. Doamne ajuta! Fain. Tineti tot asa!