Friday , January 27 2023

Săptămâna trecută, polițiștii suceveni au dat peste 1.400 de amenzi, în valoare de 628.395 lei

Cele mai multe au fost aplicate de polițiștii rutieri, care au reținut 107 permise de conducere (13 pentru alcool, 41 pentru viteză excesivă și 53 pentru depășiri neregulamentare și alte abateri) și au retras  36 certificate de înmatricularepolitia rutiera

Pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, în perioada 09.07 -15.07.2018 la nivelul județului au acționat, zilnic, 67 de patrule de menținere a ordinii și liniștii publice. S-a asigurat intervenția la 416 evenimente,  323 dintre acestea fiind semnalate prin SNUAU 112 și au fost constatate 201 infracțiuni.

De asemenea,  în această perioadă, au acționat zilnic 10 autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier și creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice. Polițiștii au reținut 107 permise de conducere (13 pentru alcool, 41 pentru viteză excesivă și 53 pentru depășiri neregulamentare și alte abateri) și au retras  36 certificate de înmatriculare.

Acțiunile desfășurate de polițiștii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unor accidente și blocaje rutiere pe principalele artere de circulație, datorate creșterii valorilor de trafic, în special în cadrul „turismului de weekend și turismului sezonier”, nerespectării regulilor de circulație de către unii participanți la trafic și neadaptării conduitei conducătorilor auto la condițiile de trafic.

Au fost aplicate 1435 de sancțiuni contravenționale. Cele mai multe (1183) au fost aplicate la regimul rutier, 180 pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice, iar  72  pentru fapte de altă natură. Valoarea sancțiunilor aplicate a fost de  628.395 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 5.628 lei, fiind indisponibilizate și bunuri în valoare de 61.800.

Urmare a intensificării activităților de patrulare, a activităților investigative desfășurate și a prezenței sporite în teren a polițiștilor,  au fost prinși în flagrant 9  autori de infracțiuni, fiind dispuse măsuri preventive față de  8 persoane.

În aceeași perioadă au fost depistate  6  persoane urmărite la nivel național.

Având în vedere evenimentele preconizate și situația operativă înregistrată în anii trecuți, polițiștii vor acționa în continuare pentru apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanei, a proprietății private și publice, prevenirea și descoperirea infracțiunilor, precum și pentru adoptarea celor mai eficiente măsuri pentru asigurarea unui climat cores­punzător de ordine și siguranță publică.

Vezi si

Managerul Spitalului Județean: Toleranța zero față de actele de corupție. Tot personalul va fi reinstruit cu privire la standardul anti-mită

Managerul Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava,  medicul Alexandru Calancea, a susținut …