Thursday , February 2 2023

Săptămâna trecută au fost diagnosticate primele cazuri de gripă în județul Suceava

Patru suceveni au fost diagnosticați cu gripă. Aproape 2.000 de suceveni au fost, săptămâna trecută, diagnosticați cu viroze și pneumonii

În ultima săptămână s-a înregistrat o creștere accentuată a cazurilor de viroze și pneumonii, fiind aproape 2.000 de suceveni care au primit acest diagnostic și pentru prima dată au fost confirmate cazuri de gripă în acest sezon.

Astfel, în ultimele șapte zile, mai exact în perioada 21-27 martie, numărul sucevenilor care au fost diagnosticați cu diferite forme de viroze și pneumonii și gripă a fost de 1.955. Patru suceveni, dintre care trei copii și un adult, au primit acest diagnostic. Toți patru au fost internați în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean.

La nivelul județului Suceava s-au înregistrat și 1.541 de cazuri de îmbolnăviri prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare, față de aproximativ 1.000, câte au fost în săptămâna precedentă. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în rândul copiilor cu vârsta între cinci și 14 ani și a persoanelor cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani, unde au fost 536, respectiv 425 de îmbolnăviri. Urmează copiii cu vârsta cuprinsă între doi și patru ani cu 279 de cazuri de viroze respiratorii. Printre persoanele cu vârsta cuprinsă între 50 și 64 de ani au fost 116 cazuri, iar alte 95 de îmbolnăviri au fost în rândul nou-născuților. Cele mai puține infecții ale căilor respiratorii superioare au fost în rândul persoanelor cu vârsta trecută 64 de ani, și anume 90 de îmbolnăviri. Dintre pacienții diagnosticați cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare, 35 au avut nevoie de spitalizare și au fost internați pentru tratament de specialitate, numărul acestora dublându-se față de săptămâna trecută, când doar 15 copii au fost spitalizați.

În aceeași perioadă, la nivelul județului Suceava s-au mai înregistrat și 410 cazuri de pneumonii, iar 114 pacienți au necesitat spitalizare. Cele mai multe îmbolnăviri s-au înregistrat în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între cinci și 14 ani, fiind 101 copii diagnosticați cu pneumonie, iar în rândul copiilor cu vârsta între doi și patru ani au fost 92 de cazuri de pneumonie, urmând persoanele cu vârsta între 15 și 49 de ani, cu 67 de pacienți. Urmează persoanele cu vârsta trecută de 65 de ani, în rândul cărora au fost 56 de cazuri de pneumonie. Printre nou-născuți s-au înregistrat cele mai puține cazuri de pneumonie, și anume 53 de îmbolnăviri. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

 Activități desfășurate de polițiștii suceveni pentru prevenirea violenței în mediul școlar (FOTO)

În perioada 30 ianuarie –  3  februarie 2023, polițiștii organizează o serie de activități suplimentare …