Tuesday , April 23 2024

Săptămâna Europeană a Sportului la Grădinița ”Țăndărică” Suceava

Grădinița cu Program Normal ”Țăndărică” Suceava a derulat  în perioada 23-30 septembrie a.c. Săptămâna Europeană a Sportului. Toate cele 16 grupe de preșcolari ale grădiniței au fost antrenate zilnic în activități sportive și recreative, desfășurate mai ales în aer liber, dar și în sala de gimnastică și sport a unității sau în sălile de grupă.

Diversitatea mijloacelor de realizare a activităților a contribuit la participarea activă și afectivă a copiilor, care au făcut sport prin exerciții fizice, jocuri de mișcare, jocuri cu mingea, jocuri de îndemânare, concursuri sportive intergrupe, trasee aplicative, exerciții euritmice, jocuri cu text și cânt, dansuri sportive precum dansul majoretelor, dans cu eșarfe, dansul inimioarelelor, dansul veseliei, întreceri cu biciclete/ triciclete, întâlniri cu specialistul – Mirela Solcan, profesor de educație fizică La Colegiul Tehnic ”Samuil Isopescu” Suceava.

Săptămâna s-a încheiat printr-un flashmob desfășurat vineri, 30 septembrie, în curtea grădiniței, când aproximativ 300 de preșcolari au sărbătorit cu mare bucurie și entuziasm Ziua Europeană a Sportului Școlar, parte a conceptului BeActive al Uniunii Europene, în cadrul Săptămânii Europene a Sportului, proiect inițiat și organizat de HSSF – Hungarian School Sport Federation și ISCA – International Sport and Culture Association.

”Acest proiect care tocmai s-a încheiat este doar o mică fărâmă din ce reprezintă rolul foarte important pe care îl are educația fizică și sportul în viața preșcolarilor grădiniței. Întreg colectivul didactic este foarte atent la nevoia de mișcare a copiilor, introducând în programul zilnic  exerciţii fizice, jocuri care au la bază mişcarea,  recunoscând aportul pe care practicarea mișcării îl are în dezvoltarea armonioasă a personalităţii copilului și în asigurarea unui echilibru funcţional între componentele fizice şi cele psihice. Grădinița <Țăndărică> lansează invitația către cei mici, dar deopotrivă și către cei mari – cadre didactice/ părinți, de a nu uita de <minutul de cultură fizică>, după cum spunea și marele nostru povestitor Ion Creangă. Să-i ajutăm așadar pe copii să descopere şi să înţeleagă frumuseţea mişcării şi necesitatea practicării ei”, a punctat prof. Laura Lauric, coordonator pentru programe și proiecte educative în cadrul GPN ”Țăndărică Suceava. (O. N.)

 

Vezi si

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană organizează  o delegație de companii internaționale interesate să descopere potențialul de afaceri al orașului Siret și al Bucovinei

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România)  organizează în perioada 22-24 mai o delegație …