Friday , July 1 2022

Sindicaliștii Sanitas suceveni pregătesc acțiuni de protest

Aceștia susțin organizația națională sindicală din care fac parte și vor protesta impotriva acordarii discriminatorii a stimulentului de 2.500 de lei.

Sindicaliștii suceveni din Sănătate anunță acțiuni de protest ample, de îndată ce cadrul legislativ o va permite, acuzând „promisiunile neonorate ale autorităților” în ceea ce privește acordarea stimulentului de risc sau a sporurilor salariale în contextul pandemiei de COVID-19, după cum se menționează într-un comunicat al organizației sindicale.

Aceștia peclamă că acordarea stimulentului de 2.500 de lei pentru salariații din sistemul sanitar se face discriminatoriu, ineficient sau deloc, din cauza unui vid de coordonare și reglementare de la nivelul Ministerului Sănătății, responsabilii din Minister punând în permanență întârzierea sau neacordarea acestui drept în sarcina conducerii unităților sanitare.

Acordarea unui spor între 55-85% salariaților din sistemul sanitar în caz de epidemie este aproape imposibilă, iar acolo unde, totuși, sporul a fost acordat, există premisele contestării legalității acordării acestuia de către Curtea de Conturi din cauză că ministrul Sănătății nu și-a îndeplinit obligația legală de emitere a Ordinului de declarare a epidemiei pe teritoriul României.

În acest context, sindicaliștii suceveni se pregătesc de acțiuni de protest. ”În același timp, notificăm public Ministerul Sănătății că nu ne vom face responsabili de nicio manifestare a colegilor noștri din teritoriu sufocați de condițiile actuale de muncă și împinși în pragul disperării de promisiunile neonorate ale autorităților!”, se menționează în scrisoarea deschisă trimisă Ministerului Sănătății, scrisoare susținută și de liderul Sanitas Suceava, asistentul Romică Bălan. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Unele instituții publice din municipiul Suceava vor reveni la sistemul centralizat de termoficare

O investiție a municipiului Suceava finalizată cu un deceniu în urmă începe să conteze abia …