Sunday , May 22 2022

”Sânge pentru România!” și o tombolă pentru donatorii suceveni

”Toate persoanele care vor reuși să doneze sânge la Centrul de Transfuzii vor fi îndemnate să depună într-o urnă un bilețel cu numele și numărul de telefon. La finalul campaniei, vom extrage trei nume câștigătoare, pentru fiecare din cele trei premii puse în joc: premiul I de 2.000 de lei, premiul II în valoare de 1.000 de lei și premiul III de 500 lei. Câștigătorii nu vor primi sumele de bani în lei, ci în tichete valorice, oferite în baza sponsorizărilor pe care le-am primit de la colaboratorii noștri”, a precizat Andrei Iacov, reprezentantul Fundaţiei umanitare Nord 2001.

Sucevenii sunt îndemnați să doneze sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină, în cadrul unei campanii organizate de Fundaţia umanitară Nord 2001, care a început pe 6 februarie și continuă până în data de 21 februarie a.c. Organizatorii campaniei ”Sânge pentru România!” îi motivează pe donatori cu o tombolă în cadrul căreia vor fi extrase trei nume câștigătoare dintre cele ale persoanelor care vor dona sânge în perioada menționată. ”Toate persoanele care vor reuși să doneze sânge la Centrul de Transfuzii vor fi îndemnate să depună într-o urnă un bilețel cu numele și numărul de telefon. La finalul campaniei, vom extrage trei nume câștigătoare, pentru fiecare din cele trei premii puse în joc: premiul I de 2.000 de lei, premiul II în valoare de 1.000 de lei și premiul III de 500 lei. Câștigătorii nu vor primi sumele de bani în lei, ci în tichete valorice, oferite în baza sponsorizărilor pe care le-am primit de la colaboratorii noștri”, a precizat Andrei Iacov, reprezentantul Fundaţiei umanitare Nord 2001, al cărei președinte este Georgeta Iacov, medic pneumolog.

Acțiunile umanitare ale fundației s-au concentrat de-a lungul anilor pe cazuri cu implicații medicale, iar ecourile muncii lor i-a determinat să organizeze campania ”Sânge pentru România!”. Planurile lor au luat astfel amploare, iar intențiile de viitor se conturează în jurul unor acțiuni de nivel național. ”Am avut reacții imediate din partea colaboratorilor noștri de fiecare dată când ne-am propus ajutorarea cuiva, ceea ce ne-a impulsionat să organizăm această campanie-pilot, cum o numim noi. Vrem să o extindem la nivel național și intenționăm ca la mijlocul lunii iunie, în preajma Zilei Mondiale a Donatorului, care va fi pe 14 iunie, să organizăm o campanie de donare de sânge în toate județele țării. Apreciem buna noastră colaborare din această campanie cu instituțiile din Suceava, și anume Centrul de Transfuzii, IPJ, Primăria, ITM, Finanțe și ISU”, a completat Andrei Iacov.

Sucevenii interesați să doneze sânge sunt așteptați la Centrul de Transfuzii, de luni până vineri. Condițiile pentru a dona sânge sunt, în primul sinceritatea în relația cu medicul, o stare de sănătate bună, vârsta între 18 și 60 de ani și greutatea peste 60 Kg. Persoana care se prezintă pentru a dona sânge nu trebuie să urmeze vreun tratament, să doarmă bine înainte, să servească un mic dejun în ziua donării, care să fie format din proteine și glucide, puține grasimi, lichide dulci: ceai,cafea, sucuri naturale. Sub nici o formă nu trebuie să se fumeze înainte și după donare și să se consume alcool în dimineața donării si cu o seară inainte. Cafeaua este recomandată mai ales la persoanele care au în mod frecvent tensiunea arterială mică, iar după donare se recomandă circa două-trei ore de odihnă. Donarea de sânge durează cel mult 10 minute și în acest timp se prelevează o cantitate de 450 ml sânge total. (Oana NUȚU)

 

 

 

 

Vezi si

Femeie de 74 de ani, recidivistă, trimisă în judecată pentru a pus diazepam în cafeaua unei bătrâne 89 de ani și i-a furat banii și bijuteriile

In data de 11 martie 2022, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a dispus punerea …