Thursday , March 30 2023

Sâmbătă, trei pietoni loviți de mașini în timp ce traversau strada fără să se asigure

Sâmbătă seara, în jurul orei 20:50,  C.T.C., în vârstă de 23 de ani din satul Molid, în timp ce conducea un autoturismul marca VOLKSWAGEN, pe DN17,  în comuna Vama,  l-a surprins și accidentat pe  D. Mihai, în vârstă de 40 de ani, din localitate, care se angajase în traversarea neregulamentară a părții carosabile, prin loc nepermis, fără a se asigura corespunzător (din stânga către dreapta, având în vedere direcția de deplasare a autoturismului). În urma impactului, pietonul a fost proiectat pe carosabil, fiind consultat de un echipaj de ambulanţă și transportat de urgență la Spitalul Județean Sf. Ioan cel Nou Suceava. Cadrele medicale sosite la fața locului au stabilit ca diagnostic prezumtiv ,, contuzionat prin accident rutier,  TCC traumatic coloană cervicală”.  Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.22 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot sâmbătă seara, în jurul orelor 23:00, o tânără de ani, din Soloneț – Todirești, în timp ce conducea un Volkswagen Golf pe DJ178D, pe raza localității Soloneț, a surprins și accidentat pe C. Vasile, de 49 ani, localnic, care s-a angajat în traversarea părții carosabile prin loc nepermis.  În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului, care a fost transportat de o ambulanță la Spitalul Judeţean „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, pentru acordarea îngrijirilor medicale, unde i s-a stabilit următorul diagnostic preliminar: contuzie picior drept. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

La Gura Humorului, sâmbătă, în jurul orelor 19.25, P.I., de 29 ani, din localitate, a condus un autoturism Peugeot, pe str. Victoriei, din direcția cartier Obor spre str. Mănăstirea Humorului și în locul denumit local „Băcănie” a accidentat o fetiță de 6 ani, din Șcheia, care a pătruns în fugă de pe aleea de acces la locuința pe str. Victoriei și s-a lovit în oglinda portierei stânga a autovehiculului, fără a suferi leziuni. După producerea impactului, minora a fugit în locuința aparținând bunicii sale. La locul accidentului a intervenit un echipaj al SAJ-Substația Gura Humorului, iar membrii acestuia au preluat victima și au transportat-o la Camera de Gardă a Spitalului Orășenesc Gura Humorului, unde, în urma consultului   s-a stabilit că minora nu are leziuni. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat faptul că vinovată de producerea accidentului rutier este fetița, care s-a angajat în traversarea străzii fără să se asigure, prin loc nepermis, nefiind supravegheată în acel moment de un adult.

În toate aceste cazuri, polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă. (O.S.)

 

Vezi si

Pe 2 aprilie, de Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, clădirea Primăriei Suceava va fi iluminată în albastru

Studenți ai specializării Asistență Socială, anul II, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) care își …